![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Czy ktoś z was używał któregoś z tych kasków? Nie ukrywam, że koncepcja kasku enduro z opcjonalną szybą i blendą jest mega pociągająca, natomiast zastanawiam się jak to wygląda w praktyce i czy różnica pomiędzy tymi kaskami (cena) przekłada się na cokolwiek. S5 jest ok. 200-300 zł droższy a jest to mniej więcej taki sam kask. Kwestia marki?
![]() |
#2 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
Rozejrzyj się za nowym O'nealem Sierra - waga na papierze jest mocno zachęcająca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Giżycko
Motocykl: RD04
Przebieg: 71377
![]() Online: 5 dni 14 godz 32 min 3 s
|
![]()
acerbisa active miałem na głowie i dla mnie bomba
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 13 godz 3 min 31 s
|
![]()
Mam od czerwca, chrzest bojowy byl podczas powrotu z Bieszczad w deszczu.Parowanie szyby znosne, lekko uchylona szyba i zero pary. Dla mnie latajacego wokol komina blenda to rewelacja, w oczenta nie wieje, a sloneczko nie oslepia.Cena znosna, jedna wada to taka, ze jak otwierasz szybe na calosc to rysuje sie od daszka. Oczywiscie pisze o Acerbisie.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Motocykl: DR 800
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 18 min 48 s
|
![]()
Cały poprzedni sezon używałem Acerbisa. Potwierdzam to co powiedział Adamo ale dodam co ja zauważyłem. Jazda tylko z wysuniętą blendą powoduje u mnie nieprzyjemne zawirowania powietrza pomiędzy nia a oczami. Może to jest tylko u mnie (wzrost, nie latam Afrą
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 43 min 27 s
|
![]()
Mam go od 10.2013 fajny daszek, dobrze wyprofilowany, blenda super sprawa i szybka podczas jazdy w deszczu. Można założyć google(bez demontażu szybki) ale wtedy blendy nie użyjesz, za to w pełni da się zamknąć szybke.
W porównaniu z fly trekkerem acer bis na + wychodzi Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 14 godz 13 min 42 s
|
![]()
Mam s4 od 4 sezonów, jazda z szybą to dla mnie udręka, powyżej 80km/h zaczyna gwizdać lekkieuchylenie pomaga, ale wtedy gwizd zamienia się w szumienie, wywaliłem szybę i śmigam w gmolach, ale teraz problemem jest za krótki daszek.
Ogólnie nie kupiłbym drugi raz.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Parczew
Motocykl: Yamaha XT 1200 Z Super Tenere
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 12 godz 25 min 24 s
|
![]()
Jeśli to nie kłopot to zachęcam do podawania modeli gogli, tak zrobi się nam hedendszołders
![]()
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 13 godz 3 min 31 s
|
![]()
Wentylacja dla mnie wystarczająca, co do blendy przy szybie turystycznej zero zawirowań i bardzo fajnie osłania przed powiewem wiatru. Tylko że ja mam porównanie do LS2 szczekowego, dlatego dla mnie wystarczający.
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 17 godz 13 min 39 s
|
![]()
Nie mam porównana z żadnym innym kaskiem dual, ale jeden tydzień w lecie był deszczowy i w ten właśnie spędziłem na motorku nad morzem w acerbisie active. Szyba nie zaparowywała, nie kolidowała z dachem przy maksymalnym otwarciu, blenda super- tylko ten przycisk mógłby być bardziej wyraźny. Kilka razy zaliczył glebę- nic mu nie jest. Szyba zaparowywała i zamarzała dopiero przy ujemnych( tak 5 poniżej zera). Chyba nie są to warunki które można by brać za typowe do użytkowania.
Ostatnio edytowane przez Prince : 09.02.2014 o 15:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
airoh aviator | zombi | Kaski | 16 | 01.03.2013 08:28 |
Airoh | galas77 | Kaski | 0 | 06.01.2013 14:46 |
Airoh S4 | wieczny | Kaski | 17 | 12.05.2009 23:21 |