|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.02.2014, 23:19 | #1 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 godz 43 min 46 s
|
Trasy motocyklowe po Karelii
Czołem
Mam nadzieję, że mogę to tutaj wstawić. Jeżeli będzie coś nie tak to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Mam przyjaciół motocyklistów z Rosji. I jeden z nich. Poważny człowiek, który jest instruktorem jazdy na motocyklu zadał mi pytanie. Czy polscy motocykliści byliby zainteresowani ofertą pewnego biura ? Biuro oferuje wycieczki motocyklowe po Karelii. Po drodze można zobaczyć ciekawe miejsca i zabytki i różne inne fajne rzeczy. Wiem, że fajne, bo sam widziałem Obiecałem przyjacielowi, że zadam to pytanie na forum. Jest ciekawy jak zapatrujecie się na takiego rodzaju wycieczki. Czy są chętni i czy to w ogóle ma sens. Na razie nie znam szczegółów tzn jako kto ma być ten mój kolega w tym wszystkim. I czy ceny, które zobaczycie na stronie tego biura są sztywne. Czy może mielibyśmy jakieś zniżki. Gdyby ktoś był chętny to pewnie bym się, ja z kolei, starał o specjalne traktowanie polskich motocyklistów. Tak więc poczytajcie i napiszcie, proszę, parę słów, co o tym sądzicie. Stronka jest niestety w języku rosyjski ale dacie radę Jeżeli będą problemy to proszę pisać. Postaram się pomóc. Namiar na stronę: http://lukomorie.ru/mototours-karelia Z góry dziękuję. Pozdrawiam P.S. Przy okazji..........zaczynam nowy projekt: http://gruzja2014.blogspot.com/ |
27.02.2014, 15:04 | #2 |
Miasto: Warszawa/Kraków
Motocykl: RD03
Online: 1 miesiąc 3 dni 11 godz 11 min 0
|
Pokrótce, bo cicho w temacie. Ciekawy pomysł. Atrakcyjne miejsca.
Zawsze trzymam kciuki za fajne przedsięwzięcia związane z motocyklami. Trasa w nazwie enduro, opisie raczej szosowa, do końca nie wiadomo stricte pod jaki rodzaj motocykli i czy przewidziany przejazd z pasażerem? Wielu Afrykańców podróżuje na własną rękę i budżetowo więc nie wiem czy to idealna grupa docelowa. Koszty: W cenie naprawdę dużo atrakcji, 2 posiłki, komfort etc., w Pokoju 1-osobowym - 33400 rubli ZA osobe, w Pokoju 2-osobowym 30300 rubli * 0,0847 (kurs rubla) = wychodzi 2566,41 zł jak się jest na miejscu wychodzi w miarę znośna cena, ale: +wiza +np. do Petrozavodsk-a z Krakowa jest 3000 km więc noclegi, micha i waha (z dojazdem na kołach robi się dość długi urlop). Mam kumpla w Sankt-Peterburgu i polecał mi te rejony. Nie wiem czy na miejscu są wypożyczalnie motongów i tanie loty bo to by skróciło i czas dojazdu na miejsce. Trza by risercz zrobić. |