![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 18 godz 22 min 53 s
|
![]()
Mam tak swój "prywatny" rajd, który w skrócie nazywa się Z.M.K. (Zajebisty Mamy Kraj) Każdego roku chcę zwiedzić jedno lub dwa województwa w Polsce. W tym roku mam 17-18 dni wolnego w czerwcu i chciałbym poświęcić je na zwiedzenie dwóch województw: warmińsko-mazurskiego i podlaskiego.
Stąd właśnie moja prośba do wszystkich, którzy albo mieszkają na tym terenie, albo zjeździli go wzdłuż i wszerz...Czy moglibyście zaproponować mi do zobaczenia coś, co wg Was jest wyjątkowe i warte zobaczenia. Mam na myśli zarówno to, co rekomendują przewodniki turystyczne, ale również, a może nawet przede wszystkim, takie miejsca, o których mało kto wie, nie można znaleźć ich w przewodnikach..Uwielbiam oglądać wszystko. Od starych zamków, poprzez muzea, po przyrodnicze "widoczki" każdego rodzaju np. piękny wschód albo zachód Słońca, widokowo piękne trasy itd... Będę wdzięczny za każdą radę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Wątek o Warmii był. Ja polecam "Berlinówkę" i 40 wiaduktów prac magisterskich panów z Niemcowni każdy Inny. Czy planujesz sam czy chcesz kogoś do towarzystwa? Będę w okolicach rodzinnego Lidzbarka Warmińskigo. Chce pomagać po wioskach też.
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
jorge..Towarzystwo afrykanerów, oczywiście mile widziane.
Kurcze, za diabła nie wiem co to ta "Berlinówka" i te 40 tomów gości z Niemcowni..może jakiegoś linka czy coś, sorry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 1 dzień 7 godz 27 min 24 s
|
![]()
http://www.berlinka.pcp.pl/. Niestety "berlinka" po naszej stronie już przebudowa do s22 U "sąsiadów" występuje jeszcze w orginale.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
wow!, Luti..wielkie, wielkie dzięki...fantastyczna droga..nie można jej nie zobaczyć..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Athboy, Irlandia
Motocykl: RD07a
Przebieg: 64015
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 10 godz 3 min 22 s
|
![]()
Niestety nie da się jej zobaczyć już w pierwotnej postaci...
Wszystko zalane asfaltem i nie ma już tego charakterytycznego "łomotania" na łączeniach płyt ![]() Prawdę mówiąc, na dłuższą metę potrafiło to człowieka nieco "zmęczyć" jak się jechało tak kilkadziesiąt kilometrów, ale urok był! ![]() Żeby zobaczyć "oryginał", musicie udać się na stronę rosyjską... ![]() Wiele bym dał, żeby móc z Wami polatać po moich rodzinnych stronach... Niestety... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Ascona, dzięki..może przyjdzie taki czas, że będzie nam dane razem polatać w Polsce..Trzymam za to kciuki..
|
![]() |
![]() |