![]() |
![]()
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 tygodni 20 godz 45 min 3 s
|
![]()
Szacun organizatorom, szacun uczestnikom.
Jestem szalenie zaskoczony tak ciepłym klimatem jaki tam panował. Polecam gorąco wszystkim, którzy tam jeszcze nie byli a tym, co byli dziękuję za mega zabawę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
No fajnie,fajnie.moze za rok
![]() Kiedys chyba obiecalem,ze odwiedze Lene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 4 dni 10 godz 27 min 7 s
|
![]()
Dzięki wszystkim za super spotkanie i jazdę po roztoczu, poranne kąpiele w Tanwi, żarcie z wędzarni i oczywiście za żureczek i bigos od mamusi Tamarki.
A to wszystko dzięki Głaziom!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Lubaczów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 dni 3 godz 8 min 37 s
|
![]()
Cd. fotek z krótką wzmianką :-)
Dalej nasz szlak poprowadził drogą która jest a jeszcze jej nie ma. Błądziło na niej wiele osób wierzącym mapom i GPS-om - sprawdźcie w google odcinek Prusie-Siedliska (nr 867). W sumie od roku jest już zrobiony całkiem dobry szlak. Brakuje tylko kawałka asfaltu i znaku zezwalającego na ruch. Kapliczka św. Huberta na wodzie. Pod nią bije źródło jakich wiele na Roztoczu. Inną a zarazem główną atrakcją regionu są skamieniałe pnie drzew trzeciorzędowych (powstały one 13-14 mln lat temu). Jest to największe skupisko tego rodzaju w Polsce a nawet jedno z większych w Europie! Cóż - muzeum czynne w tygodniu w godzinach urzędowania - szkoda dla potencjalnych turystów. W pobliskim Hrebennem pod nosem przejścia granicznego przemierzyliśmy groble między stawami ze sporą liczbą łabędzi. Tu już obóz zagłady w Bełżcu - zdążyliśmy przed samym zamknięciem. Kolejna ciekawostka - zwiedzanie za free. Funkcjonujący od marca do grudnia 1942 roku obóz był miejscem zagłady Żydów na olbrzymią skalę. Przyjęte szacunki mówią, że zginęło w nim ok. 600 tysięcy osób w niecałe 10 miesięcy funkcjonowania. Obóz obecnie jest jednym wielkim symbolem/pomnikiem. Symbol ogrodzenia - drogi śmierci. Przykładowe miasta, z których przywożono Żydów. Bocznymi ścieżkami docieramy do jednego z kilku źródeł Tanwi - rzeki nad którą stoi szałas, w którym biwakujemy. Źródło Tanwi w Łukawicy Strzeżone przez zakratowaną figurę Matki Boskiej. Napis nieopodal figury Bardzo wydajne źródło - nie zamarza zimą Po dotarciu do szałasu, zaspokojeniu głodu bigosem i innymi rarytasami oddaliśmy się konwersacjom w wyśmienitym klimacie Na prawdę wspaniały wieczór :-) Przy dźwiękach gitary Szeptach niewiast Tworzonych eksperymentach W pewnym momencie zrobiło się tłoczno Konwersacje trwały Kapela się rozkręcała Było ciepło I interesująco Ba - bardzo wesoło Pierwszy kapelmistrz od muzyki spod znaku szanty Sposób dla zziębniętych I tak do białego rana Maszyny czuwały Inne wzbudzały zainteresowanie Wiadomo dlaczego Sprzęgło zjarane Po konsumpcji żurku czy bigosu zaczęły się rozjazdy z dalszym zwiedzaniem. Do następnego :-)
http://www.radiator-mototurystyka.pl/ Ostatnio edytowane przez Głazio : 20.05.2014 o 23:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
Fajne zdjęcia Giermo. Tego mi brakowało.
Czy mogę wykorzystać Twoje filmiki do sklecenia jednego ? Pozwoliłem sobie wyciągnąć Twoje zdjęcia na wierzch i umieścić na forum. Kiedy my robiliśmy lajtową trasę w tym czasie chłopaki Afrykanerzy zwiedzali okolicę po większych bezdrożach. Wojtek ma w sobie ten dar. Potrafi znaleźć odpowiednie ścieżki. W tych zapędach chłopaki zgubili się w lesie, nie mogli odnaleźć odpowiedniej drogi. My nie mogliśmy na nich dłużej czekać. Tak więc podążaliśmy jedną trasą a chłopaki krążyli gdzieś w większej lub mniejszej odległości. Oto ich fotki autorstwa Giermo :-) ![]() Zjechali w inne ścieżki a tym samym szybko ryli doły :-) ![]() Z których nie łatwo można wyjechać ![]() Dobrze się mówi kiedy siła nas ... ![]() Co nie znaczy, że po wyjechaniu będzie łatwiej ![]() W końcu głębszy oddech ![]() Nie podglądać ![]() Nie obijać się lenie - krzyknął Majo ![]() I tak zaczęło się od nowa ![]() Nawiedzili kapliczkę w Nowinach Horynieckich, wewnątrz której bije źródło. Naszej ekipie nie chciało się zsiadać ze sprzętów w tym miejscu podczas ulewy ![]() Wewnątrz tej budowli bije źródło ![]() Ciekawy kompleks ![]() Najważniejsze to mieć szczotkę drucianą ... ![]() ![]() Ciągle na miejscu ![]() Jeszcze raz kapliczka ![]() Piękny krajobraz ![]() Teleporterem do szałasu ![]() ![]() Następnego dnia w tym samym miejscu ![]() Mogliśmy tańcować ale ... ![]() Zasiedliśmy w miłym towarzystwie ... ![]() ... a po śniadaniu ... ![]() widoki ![]() w kamieniołomie w Józefowie ![]() Po prostu jest ich kilka na Roztoczu ![]() Ten ciągle czynny ![]() ![]() Jak mój Make Up ![]() Szerszy uśmiech ... ? ![]() Wolę solo ![]() No dobra z mym Panem ![]() Po prstu jeźdźcą ![]() Marzę i widzę ... ![]() Wskaźnik drogowy ![]() Chwilę później już leży ![]() Gdzie kolejne znaki ? ![]() Co ja widziałem ... ? ![]() Zapomniałem ![]() Odleciałem ![]() Gdzie ja jestem ? ![]() ![]() Co należy zrobić przed powrotem do domu ?
http://www.radiator-mototurystyka.pl/ Ostatnio edytowane przez Głazio : 23.05.2014 o 08:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
Na podsumowanie imprezy sklecone w wolnej chwili wyrywki filmowe.
Wieczorowe występy pozostają w pamięci uczestników :-)
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Impreza w polu | Kishon | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 48 | 17.06.2010 03:37 |
Impreza w Szałasie nad Tanwią | Głazio | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 10 | 09.06.2010 12:42 |