![]() |
#2291 | ||
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
![]() Cytat:
Cytat:
Fassi - praw fizyki nie zmienisz - naładowany elektoniką i obudowany plastikami kloc 230kg, z felgą 150mm i bakiem 18litrów to ch... a nie adventure. Nie zmienia to postaci rzeczy, że wiele osób kupi ten motor i będzie go wychwalała pod słońce...dopuki nie wjadą w prawdziwy teren nie wyglebią 4 razy w ciągu dnia i nie podniosą 4 razy sami kloca 230 kg + 30 kg szpeju...najlepiej na pustyni, na piachu w Maroku ![]()
![]() |
![]() |
#2292 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2014
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 dni 19 godz 48 min 57 s
|
![]() Cytat:
Tak więc nie doszukuj się problemów tak gdzie ich nie ma ![]() Wiadomo, że lepiej by było gdyby nowa afra ważyła 50kg mniej, ale taka masa czasem też jest zaletą, moto jest stabilniejsze na drodze, pewniej się prowadzi. Ja np lubie czuć, że jade kawałem sprzętu a nie rowerem. Miałem dt200, latałem w terenie, teraz latam trapkiem. Wole trampka ![]() A tak btw, porównywanie nowej afry do gs1200 to mocne przegięcie imo ; Przecież wystarczy rzucić okiem na specyfikacje i to jest praktycznie to samo co 990. Który jak powzsechnie wiadomo jest uznawany za jedyne turystyczne enduro dwucylindrowe, którym naprawde mozna polatać w offie. https://www.youtube.com/watch?v=oVGry7-gZkg Skoro tak można latać 950, to nowa afrą na pewno też ![]() (nie żeby tam coś niesamowitego było, to tylko kwestia umiejętności kierownika, ale takiego skoku trampkiem bym niezrobił, a nawet jeśli to zawiecha by okruuuutnie dobiła)
Jak nie zaryzykujesz, nic nie ugrasz, ta misja niestety będzie trudna, jeśli zamiast mózgu masz kilo gówna! Ostatnio edytowane przez Roni92 : 28.07.2015 o 17:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2293 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Wiedziałem, że jakiś dziwny jestem bo jak podnoszę afrykę na kamienistym podjeździe albo wyciągam z bagna to mi się cieszy morda, a potem jeszcze wieczorem siadam taki styrany do ogniska i banan nie schodzi z gęby. I wbrew pozorom jest więcej takich ludzi co ich jakoś te 230kg nie zraża, a wręcz zachęca, bo motkiem co waży 120kg umie każdy, a takim co waży 230kg to już wyzwanie. I zamiast oglądać Krzysia Bircha na YT to próbują sami i się nagle okazuje, że jest fajnie
![]() I nowa AT wydaje mi się takim samym motocyklem jak stara, nie wściekłym jak KTM i nie klockowatym jak GS1200, jeśli do tego dojdzie jakość wykonania lepsza niż GS800 to ideał i godny następca. Po prostu uniwersalne moto takie jak pierwowzór.
![]() |
#2294 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 22 min 3 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 28.07.2015 o 17:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2295 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Zamow pokoj z widokiem na giejesa .. Woz ze soba wahacz just in case Jesli jedziesz z zona,sprawdz wage bagazu lub zony . Badz dobrej mysli,service is all around. Nowa Afri to moto turystyczne z mozliwosciami terenowymi. I tak ma byc I to tez mowi advert. No ale widac...pasjonaci bmw sa czujni i ![]() nie moga usiedziiec spokojnie Ostatnio edytowane przez zipo : 28.07.2015 o 17:35 |
|
![]() |
![]() |
#2296 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 22 min 3 s
|
![]() Cytat:
![]() 11:01 min., silnik pracuje... moto na leżąco, można nawet dodać gazu..., tego nie jestem w stanie pojąć w BMwU ... brak odcięcia zapłonu po glebie to już sq... ![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 28.07.2015 o 17:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2297 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
![]()
Panowie - luzik, przecież piszę, że GSA używam do pedalskiego lansu bo tam sie najlepiej nadaje (podobnie jak nowa AT). Mam już swoje lata i lubię zajechać po pańsku klocem na dualowych oponach i zapalonymi halogenami pod pole kampingowe - laski mdleją
![]() Do wałęsania sie adv mam zrobioną pod siebie XT660Z, a jak robi się naprawdę adv i terenowo to niestety zostaje 690R. Oba motocykle skaldaja sie z tego, z czego powinien składać się motocykl adv - silnika, kół i dobrych hamulcy i dobrego zawiasu. Przy czym XT660Z to trochę kloc - waży na gotowo 205kg ![]()
![]() |
#2299 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 6 min 28 s
|
![]()
Czytam relację i widzę ludzi ogarniających Gruzję na DL650, Gambię na GS800, czy na nowej XT660. Piękne trasy robi Głazio na GS1200 o śp. Orzepie nawet nie wspomnę.
Czy to są ludzie którym żona pozwoliła na 800m na Mazurach czy trzy dni w Alpach? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2300 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Milo ,ze rura czasem mieknie bo juz zaczynalem powatpiewac czy nie mamy doczynienia z platnym hitman'em z beemwyj. A tu prosze-"gejes pedalski lans.." Swoj chlop ![]() Ps Laski serio mdleja? Niektore baby to buraki ![]() |
|
![]() |