![]() |
#61 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: OOL-OPOLSKIE
Motocykl: RD07
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 6 godz 23 min 11 s
|
![]() Cytat:
![]() Pier...ę, - do lasu już nie wjeżdżam !. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
malarz
![]() |
![]()
Kilka lat temu misiu się obudził w okolicach Babiej Góry w zimę. Mieliśmy w Zawoi wynajęte noclegi na sylwestra, a że stok ładnie oświetlony, to był taki zamiar, aby jeździć ile się da. Grzecznie zapytałem pani pokojówki, gdzie mniej więcej ten niedźwiedź - A tutaj go widzieli, ze dwieście metrów od chałupy.
Hmm, raczej to nie możliwe, ale już były głupie myśli, że jeśli wbiegnie na stok, czy dam rady mu uciec na desce ![]() Później o północy już nikt o futrzastym nie myślał. A co do policji to z 15-17 lat temu też mi kazał chuchnąć... do teraz żałuję, że się cebuli nie nażarłem, czy czegoś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
Mauro, a mówił leśniczy, że po lesie nie jeździmy?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
|
![]()
-Noooo - coś tam kiedyś mówił, ale argumenty miał mało przekonywujące..
![]() ![]() ![]() ![]() Choć z drugiej strony -jako że od zawsze słabo integruję się z różnymi, najczęściej pozbawionymi logicznego uzasadnienia "prawidłami" i z płynięciem w sztucznie wytyczonym nurcie, oraz że mimo podeszłego wieku ciągle mnie jeszcze "licho" kusi.. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
Puszcza Notecka. Tak dróżka legalna, ma nawet statut DROGA WOJEWÓDZKA nr 133
![]() Miejscami bardziej widowiskowa niż szybka: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
|
![]()
-Dzięki !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#67 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Pola łąki - przygoda nr. 1 - jadę sobie goniąc Wiecznego i Ramba (były takie czasy). Za zakrętem w środku chuj wie jakiego lasu wypadam za zakrętu na piochu (miałem wtedy Anakee II). A tu - para staruszków na spacerze. Do dziś nie wiem skąd się wzieli. Walnąłem gmolem w drzewko, które odbiło w stopę. Miękkie Givi uratowało afrę, a SIDI stopę. Uwaga na to co jest za zakrętem.
Przygoda dziś. 21:45 - wyjeżdżam z przeglądu. Ruszam normalnie. Mijam kanał - wyjeżdżam na zewnątrz, a tu .... Audi Q5 z przyczepą kempingową. Pan w sweterku w serek postanowił zrobić wielki łuk do myjni będącej naprzeciw wyjazdu ze stacji. Nie spodziewałem się barana tam kompletnie. Ostre hamowanie przodem i EMZ-etkowe tyłem. Efekt lekko postawiło mnie na bok co pozwoliło ominąć tę bramę. Nie wiem jakim cudem się nie wywaliłem i nie walnąłem w niego (obstawiałem koło). Udało się. Niby ruszałem, ale moja Afra by poskładała te plastikowy twór. A baran co na to ? Wyzwał mnie od skurwysynów i zagroził że zaraz specjalnie przejedzie... Zdążyłem tylko powiedzieć, że zawracał na wyjeździe ze stacji...on posłał mi kilogram chujów i to mimo, że manewrem udało mi się nie porysować jego gejowozu. Panowie ze stacji ujęli mnie szczerością, że lustro by się przydało... Ot niby nic, a mogło być groźnie.
![]() |
![]() |
#68 |
|
![]()
Każdy kto choć raz kręcił się po Niemczech, pewnie zauważył że 99% "moturzystów" stosuje się do jakiejś idiotycznej drogowej "poprawności politycznej", -i stoją jak "c..py" w rozmaitych korkach, nie podciągając pomiędzy autami nawet o metr, -chociaż miejsca jest dosyć i nie wadzili by tym nikomu!
![]() Mi to trzeba by było przeinstalować całe DNA, by do czegoś takiego zmusić!.. ![]() ![]() ![]() No i dzisiaj dwóch "cjantów" (stojących na drodze poprzecznej) przyuważyło moje manewry przed zatłoczonym skrzyżowaniem, i pewnie na znak aprobaty i uznania zaczęli mi (przyjaźnie?) machać kończynami i dawać sygnały dźwiękowe, kiedy obok nich przelatywałem.. Z racji tej że akurat włączyło się zielone, pozdrowiłem tylko chłopaków łapką w górze, ![]() Pytanie do zorientowanych.. -czy mają oni rzeczywiście jakiś taryfikator za taki przelot pomiędzy puszkami, czy to tylko element tresury, kodowanej również na "szkółkach" jazdy?.. Beknął już ktoś za takie coś gdzieś poza PL?
![]() |
#69 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 17 godz 38 min 47 s
|
![]()
Nie widziałem u Niemców ale we Wiedniu to motonici nawet nie zwalniają w korku
![]() Puszki ustawiają się że między pasami zostaje luka Paweł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Motocykl: EXC 450 ; XR 400; DL1000
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 16 godz 24 min 18 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jura, czyli ,,męskie przygody". | Kristos | Polska | 6 | 01.02.2011 22:37 |
"Helpfl Staf", czyli technologia rejli w służbie Lejdis | ucek | Lejdis | 25 | 15.09.2010 20:52 |