![]() |
#171 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Miałem na myśli te wypas uchwyty od TT na jego stronie (sam kupowałem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
tip top
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa / Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 dni 1 godz 55 min 55 s
|
![]()
Pany, to jest mądre? To jest głupie? To jest drogo? To jest tanio?
Zapotrzebowanie: 80% on road, 20% off... Jest coś lepsiejszego? Garmin GpsMap 60CSx + SanDisk MicroSD TransFlash 2GB Standard + adapter SD + Hahnel akumulatorki AA 2700mAh 4szt. + Ładowarka samochodowa Garmin GPSMap [010-10085-00] + Pokrowiec Garmin GPSMap [010-10578-00] + Uchwyt rowerowy Garmin GPSMap [010-10454-00] + Mapa City Navigator 2008 NT Full Europe [010-10680-50] całość nowa stoi za 1790,- ![]()
![]() |
#173 |
lamer miesiąca
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wa-wa
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 21 min 23 s
|
![]()
ja w zeszłym tygodniu płaciłem:
- Garmin GpsMap 60CSx - 1280 PLN - Karta Micro SD 2GB - 35 PLN - Ładowarka samochodowa - bodaj 90 PLN - Pokrowiec - 60 PLN ? - Uchwyt rowerowy - 80 PLN Nie wiem ile taka mapa, w zestawie kupiłem GPMapa Topo (Polska) + 100PLN. Chyba wychodzi normalnie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie w tym rzecz. Wiele zalezy od tego, do czego ma byc taka nawigacja. Ja przykladowo kupilem* ja (=60CSx) tylko po to, zeby moc zapisywac i odczytywac (tracback) tracki. Do nawigowania po drogach mam PDA (Mio P360 konkretnie, plus stosowna obudowa). Jesli ktos chce urzadzania uniwersalnego, to chyba lepiej byloby celowac w Colorado - o ile obsluguje tracki w sposob zblizony do 60CSx/eTrex. Jesli ktos wiekszosc czasu zasuwa po terenie, to spokojnie wystarczy mu 60CSx (albo i jakis eTrex, ktory jest mniejszy i dluzej na bakteriach ciagnie); a jesli w gre wchodzi glownie asfalt, to lepiej brac nawigacje drogowa czy to na bazie PDA, czy Nuvi (albo Zumo dla bogatszych ![]() * i to zupelnie z glupia frant - nie planowalem tego zakupu.. ale o dziwo wygralem licytacje ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
tip top
Miasto: Warszawa / Kraków
![]() Online: 2 dni 1 godz 55 min 55 s
|
![]()
Wiem, że jak coś jest do wszyskiego to jest do niczego ale potrzebny mi taki gps co da radę i w Polsce i w Rosji, na Ukrainie czy na Bliskim Wschodzie. Nie kupię dwuch bo i tak mam zawsze papierówki i na asfalcie jakoś tam daje rade. Gorzej jest w nocy, w miastach, na zadupiach. Jak już wywalać kasę to na coś dobrego, sprawdzonego, niezawodnego... Stąd CSX.
Jarku dzięki wielkie, będę obserwował allegro ![]()
![]() |
#176 | |
Miasto: Ostrołęka
![]() Online: 3 godz 44 min 39 s
|
![]() Cytat:
Pozatym mam gnazdo zapalniczki na stelażu reflektorów (obok puszki z kontrolkami) i chciałem uniknąć ciągania kabli z gniazda na kierownicę. Ale to tylko moja "koncepcja" ![]() Jakoś tak mi te mocowanie na kieronicy nie podchodzi. Chciaż uchwyt RAM mnie kusi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Piast Kołodziej
|
![]() Cytat:
No i zawsze w rezerwie pozostaje mozliwosc uzycia tego uchwytu zgodnie z przeznaczeniem - na kierownicy, i to albo w moto, albo na rowerze ![]() @Splawik - 60CSx bylby super, gdyby wladowali do niego proca z Colorado, i ew. ekran z tegoz (ale to juz niekoniecznie).. a tak jest tylko bdb ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
http://www.allegro.pl/item571042364_..._na_rower.html Mam dla ciebie taką radę - kup sobie coś takiego, a potem zajrzyj na Garniaka, tam załatwisz sobie dobrą! mapę Polski za friko, a jak troszkę poczytasz to załatwisz również wszystko inne. Na te tematy lepiej rozmawiać na
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Piast Kołodziej
|
![]() Cytat:
![]() I wsio legalne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
![]() |
![]() Cytat:
http://www.gpsmaniak.com/new/mapy.htm gdzie dostaniecie takze legalne mapy TOPO moze nie calej Polski ale jest sporo i sa ciagle aktualizowane... Sporo tam takze bardzo przydatnych informacji co jak wgrywac, tworzyc itp...
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
pad jako nawigacja | Andrzej | Hardware | 35 | 18.03.2013 21:38 |
nawigacja | Dzieju | Zastosowanie praktyczne | 21 | 03.12.2009 17:53 |