![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Regenerowałem odblaski w refelektorach xenonowych i świecą super po tym zabiegu, niestety lamp pandy reanimować się nie da. Nie wiem z jakiego powodu, wysłałem fotki i taką otrzymałem odpowiedź. Nie jest to kwestia życia i śmierci, mam założoną listwę led która dobrze daje, ale jak ją zapalam to oślepia i nie da się po drodze jechać. Zapytałem o konkretny typ żarówki led bo wydaje mi sie że każda bedzie dawać więcej światła niż bańkowa stara żarówka o mocy 25 wat. Jak na próbę włożyłem H4 to świeciło 2x lepiej, tylko alternator szlak trafił.
Ps. Marek, co oznacza to dr ?
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 20 godz 27 min 50 s
|
![]()
Dziwne z tą nie możliwością regeneracji... odbłyśnik jest plastikowy
![]() Jeśli jest metalowy to próbowałbym go samodzielnie odspoić od szkła. Przyklejenie go z powrotem nie jest operacją wymagającą tytułu inżynierskiego.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 48 min 49 s
|
![]()
![]() |
#4 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
tak mam polecam założone 3 komplety do AT i świeci prawie jak NAT
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
![]() |
#6 |
|
![]()
To wersja z radiatorami, które są wewnątrz lampy. Ogólnie do motocykla sprzedawca (ten sam, którego podałeś linka) polecał mi te które pokazałem, bo są jeszcze takie http://allegro.pl/zarowka-zestaw-led...577009502.html , ale zbędnym elementem na zewnątrz jest ta kostka.
Motomax założyłeś do At 3 komplety - 6 żarówek ![]()
Możesz utracić wszystko,ale nikt nie zabierze ci tego co w życiu zobaczyłeś i przeżyłeś Ostatnio edytowane przez sebol : 06.09.2017 o 10:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
No dobra druzja - a jak to się ma do HIDa?
Taka żarówka LED H4 ma punkt powstawania światła w tym samym miejscu co żarniki H4? Sabaka zaryta w HID jest min taka, że palnik ma źródło w ciut innym miejscu niż żarnik H4 i nie świeci idealnie w ognisku zwierciadła. A jak jest tutaj ![]() Chętnie kupiłbym jakąś fajną żarówkę do cegły a HID nie chcę bo mam normalnego fresnela na szkle i gładkie lustro - będzie świecić po gałach. Kolor światła ![]() Motomax do tablicy!!! ![]() m
![]() |
#8 |
|
![]()
Skusiłem się i zakupiłem. Wkleję fotkę z zamontowaną jedną starą H4 i tą LED-ową.
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
Przebieg: CHGW;-)
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 3 godz 27 min 58 s
|
![]()
Super.
Tak przyglądam się tej całej dyskusji i mam straszny mętlik ![]() Konkretnym argumentem będzie faktyczny rezultat i z góry tobie dziękuje za inicjatywę. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Widzę, że są i H7, może też sobie zapodam do soczewki.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Żarówki zegarów | Artuditu | Układ elektryczny i zapłonowy | 30 | 15.12.2016 18:10 |
Żarówki i bezpieczniki | jackhammer | Przygotowania do wyjazdów | 10 | 11.05.2015 07:57 |
Pytanie o żarówki. | Gradient | Układ elektryczny i zapłonowy | 42 | 06.06.2011 19:51 |
Zarówki postojowe | Dubel | Układ elektryczny i zapłonowy | 9 | 28.11.2009 11:05 |