|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.03.2009, 00:09 | #11 |
Blisko Lepi - ba nawet gorąco....
Tak się składa, że kilka lat pracowałem na hamowni. Cyt. "a badający zapomniał sprawdzić jakie są opony na samochodzie......." zapomniał jeszcze, (albo zabrakło wyobraźni) odpowiedzieć sobie na pytanie: jakie jest chłodzenie opony przy 240 km/h w normalnych warunkach drogowych ? Dzieju przy "kawce" opowiem Ci swoje przygody "hamowniane" Zgodzę się jednak , że rozsądek musi być zachowany przy doborze opon. Każdy sam musi sobie odpowiedzieć : jaki styl jazdy, gdzie - Himalaje, czy wokół komina. Objuczony, czy na pusto itd...... Jeśli wsadzisz żarówkę na 6V do AT to wiele świecenia z niej nie będzie Ostatnio edytowane przez Kazmir : 17.03.2009 o 00:33 |
|
17.03.2009, 00:46 | #12 |
Administrator
|
O widzisz Kazmirze, z ta żarówką trafiłeś.
Najlepiej prosto bez zawiłości , a każdy niech sobie dalej sam odpowie ...... a kawka, o tak bezwzglednie , czas już najwyższy.....rzekł bym " na wczoraj"....
18.03.2009, 10:15 | #13 |
Miasto: Sieraków wlkp
Motocykl: RD07
Przebieg: 40300
Online: 16 godz 11 min 46 s
|
dzięki koledzy za wszystkie wypowiedzi!
Mój komplecik na zająca doleci. Apropos, jakby komuś się przydało to zakupu dokonałem na https://mopedreifen.biz/ tourance 140/80/17 w akcji promocyjnej, z przesyłką gorzej, ale jak ktoś ma kumpla który tam śmiga od czasu do czasu.. |
|
|