![]() |
|
GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Nie ma potrzeby spisywać ręcznie. Jest trochę aplikacji - wypróbuj choćby 'GPS to SMS'.
Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Motocykl: ST XTZ 750'89
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 21 godz 1 min 24 s
|
![]()
No tak. Ale nadal pakiet internetowy bedzie wymagany
![]() Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
![]()
Do aplikacji tego typu pakiet internetowy nie jest w ogóle potrzebny!
Odbiornik gps w telefonie określa twoją pozycję, po czym wysyła ją sms-em do zdefiniowanego odbiorcy. Wysyłana informacja może mieć postać zwykłych koordynat, lub - do wyboru -linku do google maps, OSM, czy co tam innego.. Odbiorca wtedy klika na ten link, który przenosi go wprost do twojej pozycji na mapie. Płacisz wyłącznie za sms! Aplikacji tego typu jest w sklepie Play całkiem sporo - nie tylko Glympse czy GPS to SMS.... Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
#15 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Gość
|
![]()
Tak, pełny Glympse potrzebuje, bo zaciąga mapę. Ale do czego nadawcy danych potrzebna mapa w tego typu aplikacji?! To ma być namiastka SPOTa - ma wysyłać koordynaty.
Użyj Glympse Express - to jest właśnie to: tylko wysyłka twojego położenia. Choć wg mnie GPS to SMS jest wygodniejszy. Zdrówko, Miszel |
![]() |
![]() |
#17 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 57 min 26 s
|
![]()
Ja mam coś takiego na swoim telefonie, też pokazuje lokalizację na żywo:
https://play.google.com/store/apps/d...ck.ikolx&hl=pl |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Transport motorka do Chile za darmo. Kto chce? | sambor1965 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 09.11.2015 18:18 |