![]() |
![]()
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Ponownie Kotlina Kłodzka :D
Motocykl: RD07 mit VW parts :D
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 15 godz 9 min 23 s
|
![]()
Nie przejmuj, się moja XR 600 też kapryśna bo to taki rocznik.
Trzeba przez to przejść jak przez ząbkowanie, potem to już sama radość ![]()
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 17 godz 55 min 51 s
|
![]()
Czy gaźnik ma drożne wszystkie trzy odpływy nadmiaru paliwa
![]() Takie cieniutkie wężyki wychodzące z korpusu - 2 i 1 z komory pływakowej. Miałem w 640ADV problem jak zamontowałem pompkę paliwa - była za mocna dla zaworka pływaka - z przelewów leciało paliwa a moto śmigało bezproblemowo. To jedno podejrzenie. Filtr powietrza oczywiście masz czyściutki jak łza .... Świcy irydowej też już dawno podziękowałeś, jeśli nie to właśnie przyszła ta pora ![]() Wachlowanie manetką przy zalanym silniku wymaga rozwagi i zrozumienia zasady działania pompki przyśpieszającej. Sporo na temat tego gaźnika napisano na forum lc4.pl zdrowia
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Racibórz
Motocykl: XR 650 R
![]() Online: 2 miesiące 16 godz 26 min 57 s
|
![]()
Na spokojnie. Gaznik na stół ,rozkręcić w drobny mak,przedmuchac kompresorem wszystkie kanały coby upewnic sie czy wszystko napewno drożne , schemat budowy gaznika w łapkę i skrecając sprawdzić czy wszystko aby jest i czy na swoim miejscu. Czy nie brakuje moze gdzieś jakieś podkładki , oringu .Sugeruję zeby sprawdzić wszystkie odpowietrzenia gaznika i przelew z komory pływakowej .Tak na szybko to podepnji bezynę z jakiejś butelki omijając kranik zeby wykluczyć jego wadliwe działanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2013
Miasto: Pszczyna
Motocykl: BMW R90/6
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 52 min 50 s
|
![]()
Gaźnik mam w domu wyjąłem go właśnie w celu przedmuchania. Wszystkie odpowietrzenia drożne to sprawdziłem. Moto jeździ i odpala teraz bez problemów. Puszcza jednak dyma przy ostrym odkreceniu manety. Problem chyba zalewania pojawia się w pochyle, na podjazdach zjazdach etc. Jak szybko, energicznie go stawiam na stopce tez potrafi zgasnac.
Swieca nowa ngk. Sprawdziłem go względem serwisowki i wydaje się być wszystko ok. Ostatnio edytowane przez Erw : 02.11.2016 o 22:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 17 godz 55 min 51 s
|
![]()
Jaka jest dysza wtryskiwacza paliwa, może mniejszą trzeba spróbować. Uważaj na ustawienie tej dyszy - kierunek wtrysku ma być dokładnie na iglicę.
Może masz syf w zbiorniku który blokuje zaworek pływaka i w ten sposób przelewa...
![]() |
#26 |
|
![]()
Dysza 35 idealnie na iglice.
Jak spuszczalem paliwo z gaźnika czyste jak łza. Dla pewności jeszcze go przedmucham. Gaźnik nie przelewa. Paliwo z niego nie wycieka. Na ori gaźniku nie gaśnie wiec paliwo z baku dostaje ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 16 godz 50 min 36 s
|
![]()
Podłącz paliwo do wyjętego gaźnika i sprawdź co się będzie działo jak go będziesz przechylał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
Tak zrobię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
![]() |
![]() Cytat:
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Z racji braku pomysłów, postępów i ogólnego zniechęcenia sprawą ciągnąca się za mną jak smród po gaciach wrzucam stary gaźnik a ten ląduje w "szafie". Może wiosną wrócę do tematu albo i nie. Dzięki za wszelkie sugestie.
|
![]() |
![]() |