![]() |
![]()
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() |
![]()
jak zawsze dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie.
dziś znalazłem ofertę za 650PLN, która wydawała mi się fajna ale kurde Yarecki - pijemy wutke. https://www.sales.vikingline.com/fer...dcl-webprod-i1 fakt - rano trza startować z Fellina a powrót w nocy z Felsinek ale kiedy trza zaciskać pasa to trza. Wychodzi 102EUR sto dwa jurki!!!. Żeby nie kozaczyć z korabiem na dachu kajaki wypożyczamy w Lappeenrancie po 80jurków od sztuki na tydzień - warunkiem jest wyrobienie sobie jakiejś karty turystycznej Suomi ale do ogarnięcia online. Będzie się jechało lżej, fura mniej spali, prom tańszy no i na miejscu fajne polietylenowe jedyneczki z fartuchem. Tak więc wygląda na to, że jesteśmy w tzw domu ![]() ![]() ![]() a kacapom chwd. m
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 15 godz 59 min 55 s
|
![]()
no i fajnie ;-) jak będziesz planował wyjazd wez poprawkę zeby byc w Tallinie w porcie wczesniej i spokojnie się zaokretowac i że droga do Tallina nocą jest mecząca ( ani blisko ani szybko ) ale pomysł z kajakami w Finlandii jest super !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
Jak wyjazd dojdzie do skutku to mimo ze nie motocyklowy wrzucę pare słów na foruma.
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: Warszawa / Jabłonna
Motocykl: RD07a
Przebieg: 103500
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 19 godz 18 min 38 s
|
![]()
Skoro nie bierzesz kajakuf. to się znaczy że masz dla mnie wolną kuszetkę na tymże dachuchu.
![]()
![]() |
#15 |
![]() |
![]()
Wtedy dopiero bym dopłacił
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
I słowo stało sie ciałem. Kajaki spakowane dzisiaj start!!!!!
Tydzień życia w lesie nad jeziorem i łowienie pływanie trallllalaaaaa
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
Wiem, że jest jeden prom co płynie dwa razy dłużej i kosztuje połowę ceny. On był chyba koło 18. To był rok 2007 lub 2008.
Kajaki podobno są pompowane i można do bagażnika schować ![]() Skandynawia jest spokojna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
![]()
Kajaki mamy składane wiekowe neptuny '77 i '75 tak wiec wszystko jedzie w aucie. Za kombi i dwie osoby płacimy 450pln tam i nazad. Myśle ze to dobra cena.
![]() |
#19 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Bardzo dobra cena. Ja niedawno wróciłem z bałtyckich i byłem zdziwiony że u nich ten sam prom płynący o różnych godzinach kosztuje inne pieniądze. Rano 16 ojro za auto a po południu 46 . Trzeba łapać najlepszą cenowo opcję. Jak lecisz z kajakami to świetna kajakowo rzeka leży przy granicy z Estonią więc masz po drodze. Ja planuję wstępnie na wrzesień się tam na kajaki wybrać. Rzeka nazywa się Salaca i jest fantastyczna.
https://en.wikipedia.org/wiki/Salaca Spływ od jeziora Burtnieks do Bałtyku lokalny przewodnik szacuje na 4 dni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
![]()
Cena taka dzięki Koledze Yarecki
![]() przy okazji wiszę Ci duże piwo stary. Ceny są faktycznie uwarunkowane od godziny wypłynięcia od 50 do 85eur w jedną mańkę. Im wcześniej i im później, tym wiadomo: taniej. Ogólnie mamy zaplanowane 55km ścieżki i wypływamy na północny wschód z Lappeenranty na jez Saimaa - ale będziemy się kręcić raczej wśród wysp i obławiać stoki. Zabierami żarcie na tydzień wegetariańskie do uzupełnienia białkiem z Saimaa. Myślę, że jeśli nic nie nawali to wyjazd będzie naprawde w pytkę. Sporo drogi pokonamy na żaglu o ile będzie pomyślnie wiało bo za ostro się na kajaku pójść nie da. Do tego nasze neptuny to naprawde dziadki. Po rozłożeniu przewiduję minimum 2h na podklejanie i ogólną impregnację starej powłoki roztworem budaprenu i nitro a i tak na pewno będzie dupa mokra. Od czego jednak jest duch ęndóro ![]() Pewnym szokiem jest dla nas z Tupkiem jak budżeotowo taki wyjazd wychodzi - z pozwoleniami na wedkowanie, żarciem na tydzień, środkami na komary ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
..Izrael - prom | yeuop | Przygotowania do wyjazdów | 15 | 13.12.2016 14:55 |
prom Izmir - Ateny | naomi_dahmer | Przygotowania do wyjazdów | 6 | 06.02.2012 15:28 |
Prom z Włoch do Chorwacji | Bartas | Przygotowania do wyjazdów | 7 | 15.07.2011 09:33 |
pytanie o prom w Norwegii | zombi | Kwestie różne, ale podróżne. | 10 | 20.05.2010 22:04 |
Prom Rosja-Stany | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 9 | 07.07.2009 00:34 |