![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 5 godz 52 min 21 s
|
![]()
Bezpiecznie, problem tylko z noclegami jest. Drogo i obłożone zwłaszcza pózną porą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 21 godz 3 min 36 s
|
![]()
Lista:
1. Przemo +1 2. piter1600 - Forum BMW 3. zz44 - Forum Africa Twin Wysłałem Ci wiadomość ale nie mam jej w wysłanych - daj znać czy doszła. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: czarna szczała
![]() Online: 5 dni 17 godz 26 min 42 s
|
![]()
Mieszkanie woze ze sobą, także nie ma problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 5 godz 52 min 21 s
|
![]()
Ja też, tyle, że miejscówki na poboczach słabe, poza tym dwujezdniówka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Co wy na to aby zrobić spotkanie 11.03.2017 w cafe66
W razie czego telefon do mnie 693 101 092 Mała zmiana - jak termin nie pasuje prośba o info będziemy zmieniać. Ostatnio edytowane przez przemo77390 : 13.02.2017 o 09:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Podbijam temat bo jest jeszcze jedno maksymalnie 2 miejsca. Fajnie by było jakby ktoś wziął jakąś kobietkę ze sobą co by było więcej płci żeńskiej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Kilka zdjęć na zachętę - dzisiejsza praca z wojtkiem uczestnikiem wyprawy. Płeć żeńska poszukiwana aby jedna się nie nudziła z męską sforą:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Zabrze
![]() Online: 4 dni 15 godz 38 min 47 s
|
![]()
Ktoś się orientuje jak wygląda przelot z południa na polnoc do Charkowa M4? Z racji bliskości granicy z Ukrainą obawiam się w tym miejscu o bezpieczeństwo.
Ja jechałem w tamtym roku co prawda z Gruzji M4 i też był pomysł aby na Charków polecieć bo krócej ale; - miejscowi mówili, abyśmy sobie odpuścili bo granica zamknięta i na pewno nas nie przepuszczą, - w nocy atrakcją były, jak Pani za ladą określiła latające rakiety (pewnie pociski smugowe...), cyt: fajnie wygląda i się przyzwyczailiśmy" - taka atrakcja :-) Lecieliśmy w końcu przez Woroneż - Kursk i ... wolę Rosję. Przejście szybko, miło i czysto a Ukraincy - masakra. Jeszcze na koniec zaanektowali nam flaszkę z Gruzji. Wracając do M4, droga nudna i długa. Jak nie będziesz wyprzedzał na ciągłej, to z Milicją masz spokój. Radarów dużo ale same stacjonarne po krzakach stoją na miejscowych i walą od przodu. Posterunków więcej jest niżej na odcinku Rostów - Władykaukaz ale nas nie zatrzymywali. Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2015
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 6 godz 49 min 50 s
|
![]()
Jest jeszcze wodospad Sułtan
https://www.google.pl/maps/@43.43868...!7i8000!8i4000 500 m od gruntowej drogi, której oczywiście google nie widzi, ale jest na yandex: https://yandex.ru/maps/?text=%D0%92%...43.441511&z=16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
Może jeszcze kogoś skuszę:
Sarai Batu - Sarai-al-Maqrus. Saraj (również przepisywane jako Saraj lub Saray) to nazwa dwóch miast, które były sukcesywnie Stolice na Złotej Ordy , z mongolskiego królestwa rządzonego wiele z Azji Środkowej i część Europy Wschodniej , w 13. i 14. wieku. Położony w dzisiejszej Rosji. ![]() Jezioro słone - Баскунчак – Współrzędne 48 ° 10'N 46 ° 53'E 48,167 ° N 46,883 ° E Lokalizacja Astrachań oblast. ![]() Elton (Эльтoн) - bezodpływowe, słone jezioro położone na Nizinie Nadkaspijskiej, w rosyjskim obwodzie wołgogradzkim, niedaleko granicy z Kazachstanem. 49°08′45″N 46°40′50″E ![]() Rezerwat Bogdińsko-Baskunczacki (ros. Богдинско-Баскунчакский заповедник) położony jest w północnej części obwodu astrachańskiego. W rezerwacie znajduje się słynna góra Bolszoje Bogdo (ros. Большое Богдо). Mierzy ona zaledwie 150 metrów, niemniej jednak jest to najwyższy punkt Niziny Nadkaspijskiej. Na płaskich stepach górę widać z daleka — z odległości ponad 40 kilometrów. ![]() Balshoj Brat (Большой брат)- czyli pustynia Wielki Brat niedaleko Astrachania ![]() Jezioro Kezenoy-am (Jezioro Goluboye, rosyjskiego : Кезенойам, Голубое; czeczeński : Къоьзана Iaм) jest najgłębszym jeziorem w Kaukazie Mountains, przede wszystkim w Czeczenii , ale częściowo w Dagestanie w Federacji Rosyjskiej. Zimą powierzchnia jeziora zamarza, a latem temperatura wody wynosi około 5 ° C. Woda w jeziorze ma całoroczny zapas tlenu w którym plankton przetrwać, rzadki gatunek pstrąga. Lokalizacja: Czeczenia , Dagestan ( Kaukaz ). Współrzędne: 42 ° 47'0 "N 46 ° 8'0" E 42,78333 ° N 46,13333 ° E ![]() Kanion Ajmakiński ![]() Dargavs. „Miasto umarłych” (ros. Город мертвых) to kompleks ponad 90 grobowców i krypt zbudowanych wg różnych źródeł między XII a XVI wiekiem. Ostatni pochówek odbył się w 1915 roku. Do dziś zachowały się ciała zmarłych we wnętrzach kamiennych budowli, które umieszczone są w drewnianych łodziach. Uważa się, że czółna miały być wykorzystywane przez duszę zmarłego do przekraczania rzeki. Zmarłych chowano także z różnymi rzeczami, które uznawano za przydatne w życiu pozagrobowym. Niektóre zwłoki są zastygłe z różnych pozycjach. Prawdopodobnie mieszkańcy wioski w okresach zarazy, czując zbliżającą się śmierć, sami wchodzili do grobowca i tak umierali. ![]() Elista – najbardziej buddyjskie miasto Europy. Bermamyt Tsoy Pede Park Narodowy Wornuszki - chyba tak się piszę Grozny – Besłan (visit Czeczenia biuro - przewodnik) Biesłan – mauzoleum poległych w ataku terrorystycznym z 2004 r. Wypoczynek nad Morzem Kaspijskim. Wołgograd Astrachań Off-road z widokami na Elbrus – najwyższy szczyt Kaukazu Kanion Chunzachski z licznymi wodospadami Bajeczne krajobrazy północno-wschodniego Kaukazu, m.in. rezerwat na Płaskowyżu Gunibskim– nieodwiedzane przez turystów, górskie auły (wioski) w Dagestanie zamieszkiwanie przez Awarów, Lezginów, Andyjców i inne narodowości. Kaukaskie doliny Baksanu i Czegiemska (z licznymi wodospadami) w Kabardyno-Bałkarii. Pustynie Kałmucji. Ostatnio edytowane przez przemo77390 : 06.03.2017 o 10:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Morze | fraradek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 20.08.2013 19:34 |
Ukraina, Odessa, Morze Czarne 2013 | Kurczax | Umawianie i propozycje wyjazdów | 44 | 28.06.2013 12:26 |
Morze Czarne lipiec/sierpien | Janusz | Umawianie i propozycje wyjazdów | 70 | 06.06.2012 10:49 |
Nad morze w dwa... niee, w jeden (a drugi na powrót) | don_Pedro | Polska | 0 | 29.06.2009 14:45 |