![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 55 min 0
|
![]()
jak ja kocham te twoje opisy
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
Jedziesz!
![]() ![]() (Fajowo, że CZ, lubię takie klimaty, jest wyprawa na spontanie, to jest ADV!)
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 23 godz 8 min 8 s
|
![]()
W końcu jakaś fajna relacja!!!
:-D W KOŃCU! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 10 godz 2 min 19 s
|
![]()
Jak dobrze pójdzie... To na 15 nad adriatykiem...
No bo co może pójść źle? Co może nawalić? Błękitne niebo... Zakręty... Wiadukty... Majestatyczne autostrady przez góry. No co może pójść źle? Bałem się korków na bramkach na autostradach. Bo Cezet nie lubi korków. Wolne obroty się gubią... Jeden gar czasem się odłancza. Lepiej bez korków. Ale niedziela. Nawet pusto... Troche bramki autostradowe im okopciłem dymem... 30 km od celu ląduje awaryjnie na pasie awaryjnym autostrady. No pięknie. Miejscówka dobra. Mały tunel pod przejściem dla zwierząt. Po chwili obok mnie ląduje BMW na włoskich tablicach rejestracyjnych. Mają ten sam problem. Ściana deszczu. Chmura nie wiem skąd się wzięła. Ale chmura z gatunku przelotnych ulew. Patrzymy w niebo. No co. Ubieramy wszyscy przeciwdeszczowce i w drogę. Zjazd z autostrady i 20 km do morza. Deszcz. Piasek na drodze. No przecie miało być słonecznie!!! No ale im bliżej morza, tym mniej chmur. Przejaśniło się! ![]() Radość. Euforia. 800 km. Chorwacja jest bliżej niż myślałem... No to co? Jadrańska magistrala. Docieram do słynnej szosy wzdłuż wybrzeża. Mekka podróżników od wielu lat. No to kierunek w lewo. I Cezet leci. Muzyka gra. Winkiel za winklem. Ciepło. Poezja. I kupa turystycznych motocykli. Wszytskie klasy. Wszytskie marki. I Cezet... Wiedziałem że będzie to fajne uczucie. Lecieć tamtą szosą. Ale nie wiedziałem że będzie aż tak fajne ![]() ![]()
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
![]()
Łoooo Stary, Cezet = przygoda. Czyta się...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
![]()
Tak jest naczelny......czekamy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Zasadniczo plan był taki. Znależść kemping obok wyspy Krk. Rozłożyć obóz. Ale jakoś mało tych kempingów. Znalazlem drogi, prestiżowy, nie dla mnie, wioska za wioską. Dopiero z miasteczkiem NoweVinodolskie znajduję odpowiedni kemping. Na odludziu.
![]() W sumie na dziś nie pozostało mi nic nie robić, tylko odpoczywać. Podziwiać majestatyczne chmury. Majestatyczny zachód słońca. Spokojne morze bez ani jednej fali... Delikatne smugane wiatrem... Uspakaja jak bajka... ![]() No i chmury... Fabryka chmur. Z chodzą do morza z gor... Tylko robić zdjęcia i katalogować... ![]() ![]() To właśnie jest jedna z rzeczy magicznych tam. Zachody słońca... I właśnie dla takich chwil warto tam jechać 800 km nawet tylko na dwa dni... ![]()
![]() |
#18 |
Odi Profanum Vulgus
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: FZG/SRB
Motocykl: RD04
Przebieg: 60 +
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 39 min 37 s
|
![]()
Brawo, pełny szacun!
![]() |
#19 |
|
![]()
Post będzie zawierał lokowanie produktu.
Kemping. 8 rano. Bardzo ciepło. Bajer. Jak jak lubię ciepłe poranki. Aż się chce żyć! Inny świat. Plan. Na lekko na Krk. Spodenki. Koszulka. Wakacje. Mp3 do kasku i czego chcieć więcej. Most na Krk imponuje. Tylko wieje. Most fajny. Lubię takie budowle ludzkie ![]() ![]() A sama wyspa? Nie dla mnie klimaty. Po miasteczkach pełno turytsów. Kramy. Uliczki. No i gorąc ;-) ![]() No i gdzie nie zaparkuje w centrum to po chwili jakiś polak się znajduje. A pod Lidlem to jakaś wycieczka dziesięcioosobowa. A skąd Pan jedzie... A jak długo Pan jechał... Niemożliwe.... ![]() ![]() ![]() ![]() Plan jeszcze był zostawić motocykl na przełęczy i pieszo wdrapać się na najwyższe wzniesienie wyspy. Ale o ile w nadmosrkich miasteczkach od wody wiało chłodem, tym gorzej na środku wyspy. Patelnia. Żar. Ten spacer sobie odpuściłem bo to by było realne rano lub wieczór, nie w porze wysokiego słońca... Post zawierał lokowanie produktu.
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Wawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 18 godz 5 min 59 s
|
![]()
Pieknie!
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Bałkany 30.07.2017 - 12.08.2017 | giennios | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 23.06.2017 13:58 |
Iran trip 2017 - start 12.05.2017. | Emek | Przygotowania do wyjazdów | 137 | 14.06.2017 16:13 |
Enduro Pohulanka 29.04.2017 - 01.05.2017 | wojtekm72 | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 53 | 28.05.2017 22:49 |
Częstochowa 23.04.2017 | Pitek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 13.04.2017 19:27 |