![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() |
![]()
Emek, jaki masz model/firmę namiotu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Jedynka to Hilleberg Akto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
Nie dodałem, mój błąd, chodziło o ten większy.
Zadowolony jesteś z niego? Minusy/plusy? Neo, dobry rzeczowy opis. Dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Firma ta sama model nammatj 2 gt
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
![]()
Nie sądziłem że taka cena może być.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
Piszesz o Redverz Atacama czy o firmie o której wspomniał Emek? Redverz to w mojej ocenie rozwiązanie niszowe, firma która dopiero walczy o uznanie i moim zdaniem ma na to silne argumenty. Z kolei Hilleberg to klasa sama w sobie. Ciężko znaleźć coś o takiej jakości wykonania i materiałów. Konstrukcyjnie ich produkty są dobrze przemyślane, a mi kojarzą się z bardzo wytrzymałym namiotami na ciężkie, zimowe warunki. Chociaż robią też bardziej codzienne produkty, jak chociażby to co ma Emek.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
O tym co Emek pisał. Koszt ok 4500 PLN za dwójkę.
Po prostu nie znałem takich zakresów cenowych za namiot ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]() Cytat:
![]() Ale z Hillebergiem nie bałbym się jechać w ciężkie warunki (ryzyko silnych opadów śniegu czy deszczu w połączeniu z silnym wiatrem) na dłużej. O ile pewnie spora ilość namiotów wytrzymać może okazyjnie takie sytuacje, to już bałbym się regularnie poddawać je takim warunkom. Bywały lata, że siedziałem tygodniami w namiotach w górach, teraz to już (niestety) minęło ale sentyment do dobrej jakości domku na wyjazdy zostaje. A nuż znów trafi się wypad jakiś zimą czy jesienią? Kto wie... Dwa filmy które nie mają może od razu zachęcić do zakupów szczególnie wytrzymałych namiotów ale może warto wiedzieć, że w razie czego są takie rozwiązania: namiot Hilleberga w górach w warunkach o których pisałem wyżej (od 1:30) https://youtu.be/rLFa5aKFbaw testowe rozstawienie namiotu przy sztucznym wietrze: https://youtu.be/3eFAyKMz314
Konto zamknięte na stałe. Ostatnio edytowane przez Neo : 03.02.2018 o 15:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kufry expedition cases | trafior | Wszystko dla Afryki | 12 | 15.04.2017 18:03 |
Albania Gëzuar Expedition 2016 | zaczekaj | Trochę dalej | 121 | 09.01.2017 18:28 |
Dont know Expedition tu de africa | Misza | Trochę dalej | 79 | 22.02.2016 12:30 |