![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Zabrze
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 dni 15 godz 38 min 47 s
|
![]()
Pajak65, mam nadzieję, że od tego czasu sporo się zmieniło, chyba, że nam się udało. Jak pisałem wcześniej, byłem na przełomie 09/10.2017 we dwa moto i na granicy super, celnik za nas wszystko wypełnił, pełna kultura także przy wyjeździe.
Pod zakaz przy parlamencie i wielkim pomniku Lenina wiecznie żywego a o czołgu nie wspomnę, także się wpakowaliśmy i a jakże zostaliśmy zchaltowani. Gatka przez translator z ich telefonu w języku PL, sprawdzenie papierów, my że nie widzieliśmy i turysty a Oni że wyjechać tam w lewo i pa pa!!! Po wioskach nie jechaliśmy a szkoda. Cisneliśmy tak, żeby przed nocką do Odessy dolecieć. Mam nadzieję, że i tam się zmienia na lepsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Wrocław
Motocykl: Tenere 700
Przebieg: 81000
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 51 min 55 s
|
![]()
Ja 27.04 startuje do Odessy a potem jadę przez Naddniestrze i dalej wzdłuż brzegu.
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 21 godz 3 min 36 s
|
![]()
Dzięki Panowie za informacje - coraz większa Adrenalina
![]() apex - ja startuje dopiero w sobotę tj. 28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Wrocław
Motocykl: Tenere 700
Przebieg: 81000
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 51 min 55 s
|
![]()
W Odessie będę 29 wieczorem natomiast w Nadniestrze ok 01.05
![]() |
#25 |
|
![]()
Naddniestrze zdobyte. Nawet tu fajnie.
Wjazd przepiekny offem przez zielone granice - potem troche konsekwencji ale bylo warto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
Nawigacja nas poprowadzila szutrami i tak jechalismy mega zadowoleni, gdy zjechalismy do sklepu po picie i chcielismy zaplacic lejami Pani mowi ze ma tylko ruble. Pytam sie to to nie Moldawia a ona mowi ze nie ze to Naddniestrze.
Potym wszystkim sami zglosilismy sie do punktu granicznego opowiadajac historie ze wjechalismy do nich ale przez zielona granice - kopary im opadly niezle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 godz 37 min 35 s
|
![]()
Ja kiedyś dojeżdżałem po robocie do chłopaków, którzy byli już w Rumunii.
Wbiłem w garmina najkrótszą drogę i jazda. Przy granicy Węgiersko Rumuńskiej dość długo navi prowadziła mnie łąkami, aż w pewnym momocie wyjeżdżam już za przejściem Węgirskim. Zlecieli się pogranicznicy, zszokowani cała sytuacją. Pokazuje im ślad w navi i mówię, że tak mnie prowadziła ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2015
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 6 godz 49 min 50 s
|
![]()
Przemek, opowiadaj jak było!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Zbiorę myśli to coś napiszę. Na razie mogę powiedzieć że nie żałuję pojechania. Ludzie sympatyczni, łącznie ze służbami policją i pogranicznikami. Żadnych prób wymuszeń itp.
Żarcie przepyszne. Ceny wydaje się że małe. Nocne spacery po piwko bez przygód. Głębokie ZSRR mi się ten klimat podoba - fajnie że są jeszcze takie miejsca. Ps. Motocykle stały pod Hotelem, gdzie wieczorami w holu na dole urzędowały panie do towarzystwa i zjeżdżało się całe szemrane towarzyszko - nikt ich nie ruszył - panie robiły sobie sesje oczywiście za naszym przyzwoleniem, hotel z pięknym widokiem na rzekę. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
GPS tracki z Ukrainy potrzebne | Wolo | Przygotowania do wyjazdów | 16 | 13.07.2012 09:19 |