![]() |
![]()
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witam
Wiem, ze temat był już wałkowany tysiace razy, ale jakoś sam nie potrafie podjąć decyzji. Do tej pory zawsze jezdziłem na Anakach, zawsze byłem zadowolony, wystarczały na ok 15-17tys km, ale zawsze tez pozostawal niedosyt, ze poza asfaltem mogloby byc ciut lepiej. Problem polega na tym, ze dziennie robie ok 100km, w wiekszości po asfaltach, czesto jezdze z pasażerką i nie chciał bym kupować opon co 2 miesiace, więc trwałość ma zdecydowanie znaczenie. Co w takim razie polecicie na jazde, w tygodniu asfalty, w weekendy 50/50, na Boze Ciało pewnie Ukraina. Moje typy to : Conti TKC Metzeler Sahara Enduro3 Michelin Sirac ... Micheli Anakee ![]() Pytanie drugie, gdzie najtaniej co moge kupic ? Ramires ? Dzieki i pozdrawiam
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
shinko E 705
ale tą pewność anakee mają tylko turensy od mecelera |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 12 godz 26 min 16 s
|
![]()
Ja polecam Siraci.
Mam przejechane 6 tysięcy, z czego sporo w terenie po kamieniach i praktycznie nie widać, żeby schodziły. Kumpel ma w Trampku i po 10 tysiącach mają ponad połowę bieżnika. Na asfalt i szutry są git. Na błocie średniawka. Pozaklejają się. Oponki brałem od Ramiresa po fajnej cenie. Ostatnio edytowane przez Poncki : 19.05.2009 o 15:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sirac waski i niski jakis taki. A metzelery sahara ? TKC wszyscy chwala, ale na krotko pewnie starcza ?
![]() |
![]() |
#6 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
Ja bym został przy Anakee.. Szczerze mówiąc jeśli nie pchasz się w jakieś błota to na szuter, piasek itd Anakee w zupełności wystarczą.
Szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczony Anakami bo myślałem że będzie sporo gorzej w terenie a okazało się że jest bardzo fajnie. Teraz też mam cholera dylemat bo miałem na Anakach pośmigać późną jesienią i wczesną wiosną kiedy jest zimno i mokro a na lato zmienić je na TKC ale jakoś mi się nie śpieszy mimo tego że TKC są według mnie super. Żeby te Anakee jeszcze jakoś robiły w błocku to by było super ...
![]() |
#7 |
świeżym warto być:)
Miasto: DWR
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 10 godz 58 min 39 s
|
![]()
Słuchaj Pan Sambora, dobrze prawi, lub siraca na przód a saharę 3 na tył i też Pan będzie zdowolony.
![]() |
#8 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07a
Przebieg: 44 tkm
![]() Online: 1 dzień 5 godz 44 min 20 s
|
![]()
sirac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
A ja ostatnio kupilem conti escape na tyl i jest super - lepsza na asfalcie niz TKC i na pewno dluzej pozyje, a na szuterkach, kamykach itp zupelnie fajnie sobie radzi... Cena jak na powazna marke tez wcale przyjazna. Polecam mocno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
No nie i doszedl mi kolejny gracz...