![]() |
![]()
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#91 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Znalazłem takie cosik w starym pudle na strychu, mój stary to z niemcowni przywlekł dawno tem, może się komu nada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
![]() |
![]()
O... dobre !!! ostudzi głowy ludziom - zwłaszcza krzywa momentu.
Niech żyje oryginalny tłumik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 20 s
|
![]()
W Afrykach z nowszych roczników wymiana wydechu na przelotowy bez ingerencji w gaźniki może faktycznie pogorszyć osiągi... w starszych nie koniecznie... W nowszych z racji na normy emisji spalin fabrycznie ustawiano już uboższą mieszankę w porównaniu ze starszymi rocznikami... czyli dysze główne mniejsze... wcześniej normy nie były tak restrykcyjne i można było dać więcej paliwa.. stąd większe dysze główne... Kiedyś w swoim Transalpie z roku 98 wymieniłem wydech na przelot , pojeździłem tydzień i zmieniłem na oryginał, bo na przelocie wyraźnie jeździł gorzej... teraz w swojej Afri z roku 89 wymieniłem wydech na Laser przelot... i żadnej różnicy nie ma... nie dławi się przy szybkim odkręceniu manetki jak to było w Trapie... zbiera się z dołu tak samo jak wcześniej, a może o drobinę lepiej...
Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 23.05.2009 o 15:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
no coś w tym jest, choć jedna AT z ostanich sztuk jakie wyszły ma założony leo vince i kurde dwa razy jej nie mogłem przejść swoją staruszką
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Widać że akcesoryjne wydechy dają tylko zmianę brzmienia a niewiele dodatkowych KM i Nm.
![]() |
![]() |
#97 | |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 56 min 32 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
![]() |
![]()
Odświeżę kotleta.... Znalazłem w tym temacie, że prawdopodobnie ta firma: http://www.promet.com.pl/?lang=pl produkuje tłumiki leovince, przynajmniej nieoficjalnie, a niejaki Zoltan miał zbadać temat
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Autobanned.
![]() |
![]()
![]() |