![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]()
Ja zapodałem sobie Dunlop Trailmax. Na błocie nie próbowałem, a na piachu i utwardzanych drogach dają radę. Po ząbkowaniu przednia opona wydaje mi się na asfalcie znacznie głośniejsza niż za nowego. Tylna wygląda, że jest zjechana około 40-50% po jakieś 6 tys. km.
Taką samą oponkę widzę na październikowym foto naszego kalendarza AT ![]()
![]() |
#12 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
Co do conti escape to juz takie jedne zjechałem. Przerzyły dokładnie tył 9900km i wywaliłem jak juz sie zrównala ze znakami TWI. Natomiast przód wywaliłem przy 14350km . Tyle że przód sie za bardzo nie wytarł co wyząbkował ale to raczej zwiazane z zbyt dużym dociazeniem tyłu. Co do zachowania na asfalcie nie jest to opona typowo szosowa, jak choćby Conti trail attack. Użytkowalem Conti escape głownie po szosach dobrej jakości (60%).Po drogach z dużą iloscią żwiru syfu i łajna owczego , oraz drogach w lesie a raczej krzaczorach z dużą ilością ostrych kaziorów przebyłem pozostałe 40 %. Poruszałem sie tez w niskich temperaturach w okolicy 0 st. i da sie jezdzic tez. Czesto padało - bo takie warunki panują w Irlandi i na wyspach-sprawowaly sie miodnie. Ze względu na dość dużą ilośc mięsa na bierzniku, da sie lekko wyczuć na asfalcie mniejszą sztywnosc boczną. Mam porównanie z wczesniej używana przezemnie oponą Conti traill attack oraz tkc80 i najprosciej pisząc jest to dokładnie opona pomiedzy tymi dwoma . Guma to raczej mi sie wydaje że jest bardziej z tkc80 , bo w Traill Attack to zupełnie inna bardziej lepka na dotyk mieszanka gumy.
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
ContiEscape jest teraz u mnie w większej promo niż reszta opon, a tylko dlatego, że oponke chce trochę wypromować bo niedoceniana jest i tyle.
Ceny przy komplecie lub dwóch oponach (nie ma znaczenia czy dwa przody czy tył i przód). 90/90 21 (indeks S) = 205 90/90 21 (indeks T) = 246 130/80 17 (indeks S) = 311 130/80 17 (indeks H) = 335 140/80 17 = 365 Przy pojedynczych sztukach zamawianych 4% drożej muszę liczyc niestety. Zarobku na tym nie mam za wiele, wystarczy na pokrycie przesyłki i roboty - także więcej nie opuszczę na nich, bo nie mam z czego. Ceny brutto - wszystko na rachunek sprzedawane. Jedyne czego nie mogę zagwarantować to dat produkcji, że będą tegoroczne - generalny importer (conti-bike.pl) ma dziwną politykę i mogą się zdarzyć 2007 oponki jeszcze - Continental uznaje oponę za nową nawet 85 tygodniową. Stąd takie klocki są czasem
![]() |
#14 |
![]() |
![]()
Jaką wysokość bieżnika ma Conti Escape, nigdy nie widziałem jej na zywo, więc próbuje sobie wyobrazic, np: w porównaniu do Anake, albo TKC ?
![]() |
#15 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
mierzyłem na nowych i chyba było 9mm .
Ramires sprawdź
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
![]() |
![]() |