![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2018
Miasto: Forsand/Jaworzno
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 dzień 11 godz 41 min 23 s
|
![]()
Hej!
Oto pierwszy post relacji zakończonej wczoraj wyprawy do Azji Centralnej z moją narzeczoną. W styczniu tego roku wpadłem na pomysł, żeby kupić motocykl i przejechać kraje Azji Centralnej, włącznie z Pamirem i Korytarzem Wachańskim. Plan całkiem spoko, zwłaszcza, że swój pierwszy motocykl kupiłem w Polsce w lutym tego roku, a że na co dzień mieszkam w Norwegii to przed wyprawą dane mi było pojeżdzić na nim... dwa razy po mieście. Również na całą organizację mieliśmy dwa tygodnie podczas urlopu w Polsce. Trzeba było kupić całą odzież motocyklową, części zapasowe, zrobić wizy i takie tam. Motocykla nie serwisowałem, zawierzyłem poprzedniemu właścicielowi, który mówił, że dużo powymieniał ![]() Także o jakiejkolwiek wiedzy technicznej o mojej Africe nie miałem pojęcia ( nauczyłem się ściągać koła i regulować łańcuch ), a i jeździć na tym czołgu uczyłem się w Kirgistanie, bo z pasażerem i wszystkimi tobołami ten motocykl ważył dużo ponad normę ![]() Samo moto bardziej traktujemy jako środek transportu niż pasję, wcześniej podróżowaliśmy rowerami i autostopem, więc z ciekawością porównujemy te metody przemieszczania się. Żeby nie marnować 6 tygodniowego urlopu, wysyłamy w jedną stronę moto do Bishkeku. My sami dolatujemy samolotem. Plan: Zrobić 10 000 km przez Kirgistan, Tadzykistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosję i Ukrainę do Polski, odwiedzając przy tym ciekawe miejsca. Czas ![]() Relacja będzie mieć formę bardziej fotograficzną, jeżeli będziecie mieć jakieś pytanie to walcie śmiało ![]() Tymczasem kilka fotek na zachętę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowane przez vanik : 09.08.2018 o 16:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: Jaworzno
Motocykl: CRF1000l
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 16 godz 59 min 40 s
|
![]()
Pisz sąsiad pisz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Fotki w formie "zakaz wjazdu" ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
Tzn, że ich nie widać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2018
Miasto: Otwock
Motocykl: RD04
Przebieg: 104 000
![]() Online: 1 dzień 13 godz 27 min 30 s
|
![]()
Mega, czekam na więcej fotek!
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 4 dni 1 godz 48 min 55 s
|
![]()
O nad Ala Kol też byliście
![]()
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kiedyś R.T70
![]() Zarejestrowany: May 2014
Miasto: Częstochowa
Motocykl: Była RD04
Przebieg: 120000+
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 7 godz 52 min 52 s
|
![]()
Odważnie. Pierwszy wypad na moto z plecakiem i tobołami..., nieźle!
Jeszcze na niesprawdzonym moto?! Pisz, pisz. Ciekawie się zapowiada!
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Ale sezon na czytanie! Was też proszę o więcej!!!
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Azja Centralna lipiec 2018 | vanik | Przygotowania do wyjazdów | 23 | 10.07.2018 16:44 |
Azja centralna maj/czerwiec - pomoc | dżony | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 29.01.2018 11:40 |
Stany !!! Azja Centralna A-R-S | sebol | Trochę dalej | 96 | 28.07.2015 17:13 |
O Damie w Kirgistanie, czyli Azja Centralna lipiec 2013 | kowal73 | Trochę dalej | 37 | 19.09.2013 16:44 |
Azja Centralna | Magnus | Trochę dalej | 137 | 29.11.2009 09:31 |