![]() |
#681 |
![]() |
![]()
Ja widziałem, a o paru u kolegów słyszałem, to chyba do Polski wysyłają większość z wadami
|
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 14 godz 25 min 30 s
|
![]()
Widzimy na zdjęciu uszkodzony kamieniem uszczelniacz przyczyną jest kamień czy błąd konstrukcyjny.
Widzimy akcje serwisowa na pękające lagi w wodniakach bmw której przyczyną jest?
![]() |
#683 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s
|
![]()
Zazwyczaj oderzenie z tylu w motocykl.
Mamy do wyboru. Wymienic wahacz w pol godziny i wydajemy na to 3 tysie, lub zakladamy uzywkę za 200 zl (nie ma na nie zbytu, moze dlatego ze tak czesto się łamią) czy wymieniamy simmering za 5000 i zajmuje to serwisowy tydzien, lub kupujemy drugi silnik, bo moze wyjsc taniej, a na pewno szybciej niz wymiana simmeringu. W ktorym z przypadkow bardziej nas w ch.. ju drze z nerwów? 😊 Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
GS über alles!!! ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Tank : 03.09.2018 o 20:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
![]()
Moje jest mojsze niż twojsze ...
Nie ma na świecie ideałów. Nikt nikomu ( chyba ) noża do gardła nie przykładał przy zakupie moto. Kupił bo chciał, nie pasuje, sprzedać i kupić następny „ideał”. A tłumaczenia bo kredyt, bo zainwestowałem bez sensu . To ma dawać frajdę, podobać się i tyle. Proste. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#685 |
|
![]()
Czytalem przed chwilą wiadomosci na Onecie. Patrzac na komentarxe pod artykulem ze smutkiem zauwazam, ze Ksenofobia i nietolerancja jest w naszym kraju coraz bardziej zauwazalna.
![]()
GS über alles!!! ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Tank : 03.09.2018 o 20:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 14 godz 25 min 30 s
|
![]()
Ale ja mówię o błędzie konstrukcji lag w wodniakach i dalej utrzymuje że w przypadku tego uszczelniacza nie ma mowy o błędzie konstrukcji. Dla ścisłości dlaczego porownujesz cenę używanego wahacza z allego do ceny robocizny w ASO hady? Ile kosztuje wahacz z wymianą i wszystkimi pobocznymi kosztami?
Dobra koniec przekomarzania sie ![]() I tak nie zamieniłbym crf na bmw ![]()
![]() |
#687 | |
![]() |
![]() Cytat:
5000 to ASO, bez negocjacji, w bmw placi sie o wiele więcej za dlugonogie hostessy serwujące darmową kawę |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
|
![]()
Blad konstrukcji lag zostal poprawiony, a wszystkie wypuszczone z nim egzemplarze wezwane na akcję serwisową. Zapewne tak jak z podnlzkiem s CRF.
![]() Napisalem, ile roboczogodzin zajmuje wymiana wahacza, i ze zamiast nowki simmera mozna zalozyc uzywany silnik w CRFie by bylo taniej i szybciej ![]() Mada, pax, bo się zagryziemy i bez wodki nie dojdziemy do konsensusu, ze jeden lubi ogorki, a drugi jak mu nogi smierdzą. ![]() Ja pas, no chyba, ze mnie sprowokujesz. ![]() Pz. Uwielbiam dlugonogie, szczuple laseczki, kawę zresztą tez, ale wiem doskomale, ze niektorzy wprost przeciwnie, ale jak to wielokrotnie powiedziano "de gustibus non est disputandum" i w pelni to rozumiem, choc się nieraz dziwię... ![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#689 |
![]() |
![]()
Podnóżek nie był objety akcją serwisową, coś źle wyczytaleś.
Podobnie bylo z rozpadającymi sie skrzyniami biegów w bmw, też były wymieniane. Zatarte panewki też F850 gs tez miał jakis falstart, a 310 gs tez. A uszczelniacz rozsypal sie w pojedynczych przypadkach, jak nie w jednym |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
![]() |
![]()
Weźcie usuńcie ten wątek w 3 miga bo wyjdzie ze BMW jednak lepsze
![]() ![]() ![]()