![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 4 dni 2 godz 23 min 4 s
|
![]()
Dziś rano cofnęli Polkę z lotniska -więc jak widać nie otrzymasz na lotnisku - a taką wizę liczę dostać za jakiś czas. Czekam co będzie po 12 lutym (czytaj po konferencji).
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Świetnie poprawiamy relację z całym światem włażąc w doopę prezydentowi narodu zza kałuży. Smutne to.
Jeszcze chwila i będziemy mogli podróżować co najwyżej po UE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
To, że wpuszczali nie znaczy, że wpuszczają dziś. W tej sytuacji Wilq polityki nie ominiesz. Szczególnie, że jest powodem..
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 18 godz 31 min 36 s
|
![]() ![]() Pozostaje liczyć na to, że to przejściowy pokaz obojga narodów. Szkoda było by. Liczę że jeszcze będzie można pomyśleć o podróży do Iranu.
![]() |
#15 |
|
![]()
Sami wiecie, że na FAT i TCP z definicji unikamy politykowania - wg mnie dobrze, że tak jest, ale nóż się w kieszeni otwiera, kiedy przygotujesz wyjazd, wywalasz kasę na sprzęt, pozwolenia, bilety etc a przez takie a nie inne zachowanie może się okazać, że kurcze będę z żoną w plery na ładne parę tysia.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
![]() Cytat:
Mój kolega już 2 razy próbował wjechać i dwa razy wizy mu nie wydano. Jest dziennikarzem. W jakimś periodyku o rowerach. ![]() Rozumiem, że się martwisz, bo jak czytam już masz coś tam zorganizowane, coś tam poustalane, poczyniłeś jakieś przygotowania. Weź tą sytuacje na chłodno. Nie czytaj plotek w internecie. Nie sugeruj się pojedynczymi przypadkami. Patrz na całokształt. Nie wiem kiedy jedziesz, ale jeśli nie na dniach to jest duża szansa, że sytuacja znormalnieje do tego czasu. Powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Ja czekam spokojnie, ale moja żona nie koniecznie.... Po żyjemy zobaczmy
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Gorzów Wlkp
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 13 godz 11 min 45 s
|
![]()
Tu śledź
https://www.fly4free.pl/forum/wiza-d...8030?start=480 Wg mnie będzie wszystko spoko. Tylko przygotuj się jak na turystę przystało, e visa wszystkie papiery, rezerwacja hotelu etc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 18 min 24 s
|
![]()
I jak, wpuszczają ?
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 18 godz 31 min 36 s
|
![]() ![]() Wpuszczają zawsze tylko trzeba zapakować motocykl na ciężarówkę, żeby przewieźć go do następnej granicy. Koszt około 500 dolców wzwyż. Karnet CPD i tak musi być. Sporadycznie udaje się sztuka bezciężarówkowa na granicy z Turknenistanem. Wszystko jest jednak palcem pisane. Może się uda a może nie... Polacy ostatnio wjechali tam na kołach 4 lipca z wizą na 20 dni. Szczegółów nie znam. Info z eFBe. Kiedyś krzywiłem się na opłaty dla Hosseinów i innych. Teraz zapłaciłbym bez wahania ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
zakaz gps-u w egipcie | szynszyll | Kwestie różne, ale podróżne. | 2 | 07.08.2012 08:10 |
Wiza dwukrotnego wjazdu do Rosji na 3 m-ce | pborus | Przygotowania do wyjazdów | 18 | 15.02.2010 19:55 |
Drgania powyżej 5000 | mad_leaf | Rama, zawieszenia, napęd | 2 | 28.03.2009 23:32 |
Zakaz wwozu żywności do Chorwacji od 1 czerwca! | don_Pedro | Przygotowania do wyjazdów | 14 | 24.06.2008 13:43 |
Filtr paliwa powyżej pompki | Zazigi | Uklad paliwowy i wydechowy | 8 | 17.06.2008 19:17 |