![]() |
#51 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 23 godz 8 min 8 s
|
![]()
Polecam dobrych rehabilitantow. Nie raz i nie dwa razy wyciągnęli mnie z bólowych i drętwieniowych dolegliwości. Np. z ręcami:
- drętwiały mi IV i V palec w czasie jazdy. Przyczyna - jakiś ucisk na nerw po łopatką. Jedna wizyta, rozluźnienie mięśnia i cwiczenia - początki zespołu cieśni - drętwienie dłoni, szczególnie nocą. Ćwiczenia. - a chyba najpoważniejszą rzecz miałam w czasie wyjazdu wakacyjnego KTMem. Ogólnie, to spuchnięcie dłoni, ból, szczególnie przy naciskaniu klamek [nauczyłam się wówczas zmieniać biegi bez sprzęgła]. Przyczyna... hmmm... zapalenie pochewek ścięgnistych [czy jakos tak], w których poruszają się ścięgna, rozścięgna i inne takie. Pomogło - czas i odpowiednie ustawienie klamek - dużo bardziej w górę, niż zalecają, ale wówczas ścięgna przesuwają się w "troczkach" bez oporu. Spójrzcie na to jak mechanik na linkę sprzęgła - jak porusza się bez zagięć, to chodzi gładko. To ja tak mam w dłoniach i stopach ![]() Poza tym chłopaki z rehaformy w Bielsku-Białej naprawiali mnie przy bólu kolan [osteomalacja rzepki i konflikt rzepkowo-udowy], kręgosłupa piersiowego, lędźwiowego, ostatnio problemy z barkami. I różne takie pourazowe też ![]() Polecam. Natomiast zawiodłam się na lekarzach... Wywiad i badanie kliniczne po łebkach [o ile w ogóle]. Standardowo leki p. bólowe i skierowanie na RTG [taaa - szczególnie przy chorobach chrząstki coś pokaże]. Nawet diagnozy nie potrafili postawić. Jeśli tylko nie potrzebuję L4 od razu uderzam do kogoś, kto stara się odkryć przyczynę, a nie maskować skutki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Wa-wa
Motocykl: NAT 2018, CRF 450L, Ducati Desert Sled
![]() Online: 4 dni 2 godz 20 min 19 s
|
![]()
Mam doświadczenia jak mygosia. Od lat męczliwa dyskopatia lędźwiowa i pomoc otrzymuję wyłącznie od rehabilitantów. IMO lekarze w tym przypadku nadają się wyłącznie do diagnozy, a nie leczenia (chyba, że chirurgicznego). Kiedyś nie byłem w stanie iść wyprostowany do pracy, wziąłem 2 dni wolnego (rehabilitacja manualna + krioterapia) ... i na następny dzień pojechałem na weekend 300 km na zlot i to KTMem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Kurła jak jeździłem afrą to po 100km drętwiały mi jaja, jak gdzieś niestety muszę jechać trampkiem to też, a jak wsiądę na KTMa to nie ma problemu - wniosek, honda powoduje mrowienie i odrętwienie ridera
![]()
![]() |
#54 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Można przeczytac problemy innych uzytkownikow crf 1000
https://www.africatwinforum.com/foru...ad.php?t=21690 W chrome tlumaczy automaycznie
Ostatnio edytowane przez Franz : 08.08.2019 o 09:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Stary (P)iernik
|
![]()
Trzy w jednym. W Polsce też kupisz
![]() |
#57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Stary (P)iernik
|
![]()
Dobre do turystyka . Potrzebowalem też cos takiego w XRL 650 bo są drgania jak w ktmie. Odradzono mi przez endurowcow jakoby jest gorsze poczucie zespolenia z motocyklem. Może to tylko bajki . W koncu kupilem tylko
odsuniecie i podwyższenie. Do takiej Afryki gdyby wibracje przeszkadzaly to bym założył. Dziś do tych drgań sie już przyzwyczailem i nawt łapy nie dretwieja. Jesli to ciężkie enduro to warte kupienia. Na hamerykanskim rynku oprocz tego dają ciezarki na koncach kierownicy i wypelniaja końcówki kierownicy olowiem Jacyś tacy wrazliwi..
Ostatnio edytowane przez Franz : 08.08.2019 o 13:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
|
![]()
Co do "miękkich" manetek to oprócz Pillowgrips można rozważyć https://www.progrip.com/shop-en/moto...714-grips.html
Właśnie je montuję do WRki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ja mam takie, pianka 786. Zrobiłem z 10 tysi i są rewela. O dziwo po takim nalocie zero uszkodzeń i jeszcze polatają.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dławienie się silnika | milcz | CRF 1000 L | 8 | 30.07.2019 10:44 |
Malowanie silnika | sizyrk | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 12 | 17.06.2019 14:23 |
Numer VIN i numer silnika a rocznik (silnika) | paku | Kwestie różne, ale podróżne. | 11 | 23.06.2013 21:37 |