|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.09.2019, 14:45 | #11 |
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
Również zostałem posiadaczem pakietu na hądę. Dużo lepsza oferta, niż miałem poprzednio...
|
23.09.2019, 17:57 | #12 |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 3 tygodni 27 min 2 s
|
https://www.pzm.pl/ozdg/nowe-pakiety-pzm-assistance
Możliwość wykupienia jednorazowo na czas wyjazdu do 1000 km za 5 zeta na dzień (min. 10 dni) 200 złotych co roku to nieźle, ale dla tych co jeżdżą regularnie dalej niż 1000 km. |
23.09.2019, 21:33 | #13 | |
Cytat:
Holowanie do 1000 km z stawką 5 zł/ za dzień, ale to jest tylko rozszerzenie do posiadanego rocznego wariantu. https://pzm.pl/assistance/ Jeżeli miałbym porównać do zakresu oferty Hestii w wariancie Turbo to trzeba brać pod uwagę min. wariant VIP, czyli 325 zł rocznie . W wariancie VIP masz holowanie do 75 km, więc dopłacasz kolejne 50 zł za 10 dni. Roczny koszt to 375 zł Do tego trzeba być członkiem PZM, nie wiem jakie koszty tu trzeba ponieść. Podsumowując według mnie oferta PZM nie jest tańsza i lepsza. Oferta może wydawać się atrakcyjna jeżeli masz wiele pojazdów i potrzebujesz podstawowego assistance, a raz do roku może wyjedziesz za granicę na kilka dni... |
||
23.09.2019, 22:08 | #14 |
|
Nie trzeba być członkiem.
Od 2 sezonów wykupuję opcję za 145 zeta. Do latania po Polsce wystarczy. Jak będę leciał nad morze, to dokupię za 5 dych nową opcję holowania na 10 dni i bedzie git. Najciekawsze jest, że assistance w PZMocie działa na każdy pojazd jakim aktualnie jadę. Nie ma się co spierać. Ja wybieram opcję bida, bo jeszcze spłacam hipotekę. Jak kupię Królową, to poszukam czegoś wypaśniejszego. |
23.09.2019, 22:34 | #15 |
Wydaje mi się, że zostaje się członkiem kupując roczny assistance.
Ja na siłę nie zamierzam Ciebie przekonywać. Może ten wariant dla Ciebie wystarczy. Masz holowanie do najbliższego warsztatu, ale nie dalej niż 75 km. To wystarczy przy podstawowych awariach jak np. kapeć, brak paliwa czy przepalona żarówka. Jednak jeżeli będziesz miał większą awarię to będziesz zdany na naprawę w nie znanym warsztacie. Jest spora szansa, że będzie dobrze i szybko naprawiony, ale czy napewno? Dla mnie to dalej słaby assistance z opcja tylko przedłużenia holowania na sensowy zakres. Osobiście uważam, że praktycznie każdy assistance roczny przy polisie OC będzie lepszym wyborem. W przypadku oczywiście jeżeli masz jeden pojazd. |
|
23.09.2019, 22:44 | #16 |
|
Za 5 dych mam holowanie do domciu
Jest inna ciekawa opcja gdy pożałuję 50 zeta. Zostawiam motor w serwisie (do 75 km) i zawożą mnie do domu, bez względu na odległość, a jak serwis zadzwoni że naprawione, to zawożą z powrotem po odbiór. To jest dobre gdy nie ma części na czas. Jak są części, to gratis hotel na 3 dni (ze śniadaniem jeśli w cenie noclegu) i auto zastępcze, by kontynuować wakacje. Dla plecaczka też. Myślę, że firmy ubezpieczeniowe musiały coś wymyślić dla motocyklistów, bo PZMot od lat miał dobrą ofertę, a taki np. PZU, to w ogóle dla motongów nic ekstra nie oferuje w assistance. A jeśli już to wyłącznie jak jest wypadek. W przypadku awarii wypną się i szukaj wiatru w polu. PS Brawo dla polskich Siatkarzy!!! 3:0 dowalili Niemcom. |
23.09.2019, 23:21 | #17 | ||
Tu się zgodzę.
Cytat:
Próbowałeś tej opcji? Ja mam poważne wątpliwości. Tak jest opcja transportu osób, noclegu oraz auta zastępczego, ale cytując OWU: zakwaterowanie w hotelu – w sytuacji, gdy do zdarzenia ubezpieczeniowego dojdzie ponad 50 km od miejsca zamieszkania, a pojazd został odholowany do warsztatu zgodnie z pkt (f) i według informacji przekazanej Centrum Pomocy przez warsztat nie zostanie usprawniony do końca doby, w której nastąpiło zdarzenie ubezpieczeniowe albo w przypadku, gdy pojazd został odholowany na parking zgodnie z pkt (j), Centrum Pomocy organizuje i pokrywa koszty zakwaterowania kierowcy i pasażerów pojazdu we wskazanym przez siebie, najbliższym hotelu kategorii nie wyższej niż trzygwiazdkowa, przy czym świadczenie nie obejmuje wydatków poniesionych przez kierowcę i pasażerów w związku z pobytem w hotelu, z wyjątkiem śniadania, o ile jest ono wliczone w cenę noclegu; zakwaterowanie w hotelu wstępnie organizowane jest na jedną dobę („zakwaterowanie podstawowe”), z możliwością przedłużenia zakwaterowania na czas naprawy pojazdu, maksymalnie o 4 dodatkowe doby („zakwaterowanie dodatkowe”), jednakże skorzystanie z zakwaterowania dodatkowego wyklucza możliwość skorzystania ze świadczeń opisanych w pkt (l) oraz (m); L- to wynajem auta m- powrót do miejsca zamieszkania. Czyli albo nocleg, albo auto zastępcze albo transport do miejsca zamieszkania. Co do transportu do miejsca zamieszkania bez limitu może się odbyć, ale według mnie będzie to znalezienie autobusu, pociągu itp. Nikt nie wsadzi Ciebie do taksów i nie dowiezie do domu. Cytat:
Takie wydarzenia, a ja w OWU siedzę Już dzisiaj nie zaglądam. Czekam, aż mi odpiszą na maila i wtedy będę ich bardziej męczył. |
|||
24.09.2019, 09:12 | #18 |
Tak więc nie chwalić Onufrego za bardzo bo sponurzeje i zacznie drożeć :P
24.09.2019, 14:31 | #19 | |
Cytat:
Wariant Standardowy, w przypadku, gdy pojazdu nie da się usprawnić w ciągu 24 godzin, oferuje możliwość skorzystania z dodatkowych usług w postaci: maksymalnie 3 doby w hotelu lub maksymalnie 2 dni samochodu zastępczego lub zorganizowanie podróży do domu środkami masowego transportu (zwykle jest to pociąg lub autobus), a następnie powrót kierowcy po odbiór pojazdu do warsztatu. Bagaże oczywiście może Pan zabrać ze sobą do pociągu czy autobusu. W razie innych wątpliwości wysyłam w załączniku Ogólne Warunki Ubezpieczenia - jest tam dokładnie opisane na jakich zasadach odbywa się udzielanie dodatkowych świadczeń w przypadku pakietu Standardowego (strona 6 i 7). Pozdrawiamy Klub SOS PZMOT Myślę, że odpowiedź z PZMot wiele rozjaśnia o zakresie assitance. Każdy może wyrobić sobie opinię... |
||
24.09.2019, 15:38 | #20 |
Taka mi się jeszcze opcja urodziła w głowie i zapytałem
ak się zastanawiam co w sytuacji, gdy będę w miejscu takim jak np. Stasie Masiewo przy granicy Białoruskiej. Z tego co się orientuję to tam nie ma aktualnie żadnych połączeń autobusowych, ani tym bardziej kolejowych. W jaki sposób zaplanujecie mój powrót do miejsca zamieszkania? Odpowiedzieli tak: Szanowny Panie W takim przypadku przewidujemy możliwość refundacji kosztów zamówienia taksówki i transportu do najbliższego miejsca oferującego transport publiczny. Pozdrawiamy Klub SOS PZMOT I to jest super, bo wiem że w czarnej D mnie nie zostawią |
|
|
|