|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.02.2020, 12:41 | #111 |
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
Staram się jeździć w małych ekipach z sprawdzonymi i ogarniętym ludźmi. Nie zawsze się da, ale ... Ilość problemów po drodze jest proporcjonalna do ilości uczestników.
Przerabiałem już większe grupy, gdzie jeden małopozbierany upierdliwiec potrafił spartolić wakacje innym. Szkoda nerwów i kasy. |
11.02.2020, 13:09 | #112 |
Himalaje indyjskie połowa września - ktoś się wybiera?
😀 podoba mi się wątek whisky w klimatyzowanym hotelu w Indiach i Dubaj tez. 😂.
Nie przyszło mi do głowy pisać o tym wcześniej ale między Manali, a Leh to standardem są wieloosobowe sale i namioty. Nad Pangong Tso była nawet ciepła woda - przynieśli o 7:30 w wiaderku 5 litrów. Prąd wieczorem tylko do 22:00. Także ten. 😀 Jak wracaliśmy w kierunku Manali, kończyła nam się kasa i paliwo ok całym dniu jazdy bez cywilizacji. Po drodze było Sarchu i tam chcieliśmy skorzystać z bankomatu 😀. Załączam 3 zdjęcia stamtąd jako punkt odniesienia. To jest praktycznie obowiązkowe miejsce do noclegu bo nic więcej nie ma w rozsądnym zasięgu. W tym blaszaku spaliśmy my dwaj, 4 podróżujących Hindusów i dwójka właścicieli tego hotelu. By tam tez bar, kuchnia u restauracja. 😀. Polecam. Są nawet na Booking.com.com 😀. Jak chcesz mam więcej zdjęć. Co do wysokości to łykalismy aspirynę, a i tak rano budziliśmy się z bólu głowy. Momentami nie miałem siły cieszyć się tym co widzę, a przepchnięcie moto o pare metrów bywało wyzwaniem. Żaden z nas się nie pochorował - to były zwykle niedogodności. Było genialnie. Tez nie mam problemów z wysokością, ale jest dokładnie jak pisze Emek - nie ma reguły. |
|
11.02.2020, 13:16 | #113 |
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
Trochę zbyteczne, aż takie luksusy
Lubię takie klimaty, bo można poznać miejscowych i ich realia. |
|
|