|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.06.2020, 19:37 | #1 |
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 13 godz 54 min 39 s
|
Autem po Podlasiu na urlopie
Podlasie znam motocyklowo ale raczej z to mi się średnio przyda, bo jadę tym razem autem (co prawda 4x4 ale to tylko freemont więc tylko szutry) stąd pytanie do Was - gdzie zabrać rodzinę, aby:
1) pojechać szutrami w miejsca widokowe 2) pojeździć szutrami w klimatyczne wioski/miejsca 3) pojechać szutrami/dziurawymi asfaltami w miejsca, w które po prostu warto pojechać (np. historia, przyroda, ciekawostka) Generalnie będę miał kilka dni na samo Podlasie i chciałbym Młodemu pokazać jak najwięcej przyrody, pięknych widoków i miejsc, w których trzeba być po prostu, będąc na Podlasiu. Wiem, że są jeziora i lasy a nawet puszcze ale wiem też, że oprócz Kruszynian jest pewnie wiele miejsc, w których być warto, a o których nie wiem. Nie chcę błądzić (choć czasem warto) bo czasu niewiele... Z góry dzięki P.S. szukałem, ale podobnego tematu nie znalazłem - jeśli jest - proszę o usunięcie tego wątku |
17.06.2020, 22:45 | #2 |
W ten weekend na moto jechałem kawałkiem TET nad Siemianówką - można robić osobówką. Trasa Jałówka - Kruszyniany - Nietupa - Krynki to 90% szuterek. Widoczki ok.
Fajnie też powłóczyć się w linii Gruszki, Mikaszówka, Giby - drogi polno-szutrowe. Ukryte biwaki itp. Tam można zaliczyć dwa trójstyki granic: 1. PL/BY/LT w lesie ale można dojechać. Czają się pogranicznicy i jak zagaisz to w ramach walki z nudą zaprowadzą Cię na trojstyk. Tam przepływa Marycha. 2. PL/LT/RU asfaltem dojedziesz, obelisk i kamera jest. Trasa 651 pomiędzy nimi to piękne widoki moreny, lasy i jeziora. Jeszcze lepiej - zabierz młodego na Litwę. Tam Podlasie jeszcze piękniejsze. Albo Niemen, Druskienniki. Wszystko pokonasz z napędem na jedno koło, a co dopiero 4. Powodzenia! |
|
17.06.2020, 22:55 | #3 | |
|
Cytat:
A może i Litwa... |
|
24.06.2020, 09:57 | #4 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: Husqvarna TR650
Online: 1 dzień 10 godz 30 min 35 s
|
Koniecznie zrób sobie nocleg na parkingu Lasów Państwowych w Gruszkach (wspomnianych wyżej), jest git. Stoi toitoi, jest za free, a w nocy mogą Cię odwiedzić pogranicznicy lub żubry.
|
24.06.2020, 15:29 | #5 |
|
|
|
|