![]() |
![]()
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Gdynia
Motocykl: NAT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 27 min 16 s
|
![]()
Mam prawie taki sam plan żeby zerwać z mitem smarowania.
Prawie dotyczy czyszczenia i smarowania po sezonie i tyle. Jak z 35tys zrobi się 30tys to nie będzie tragedii. D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
![]() |
![]()
Na sucho wytrą się szybko oringi , smar fabryczny po wycieka z rolek i złapią luzy , łańcuch zacznie szeleścić , szybciej zje zdawczą.
Ale próbuj , dowiemy się ile zrobisz i jaka faktycznie będzie różnica między smarowaniem i na sucho.
![]() |
#3 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Motorex - najlepszy
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Fabryczny smar na łańcuchu. | Mateusz93 | Rama, zawieszenia, napęd | 70 | 05.12.2023 06:45 |
Jaki smar do łożyska główki ramy | mariusz1984_katowice | Rama, zawieszenia, napęd | 21 | 26.08.2022 13:00 |
Smar molibdenowy do łożysk igiełkowych | Slowik | Wszystko dla Afryki | 13 | 26.01.2015 10:49 |