![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
Wrzucam takie coś na tapetę!
Koła fajne, moment fajny, prześwit fajny, wygląd zajebisty,pozostając przy gustach Pana w wieku potencjalnie zalatującym kryzysem wieku średniego....hmm Ktoś dosiadał? obraz_2021-07-08_221658.png scarmbler-1200-family-multi-content-block-image-1-600x788.jpg
Agent 0,7 Ostatnio edytowane przez Novy : 08.07.2021 o 23:17 Powód: Dodałem zdjęcia, żeby nie trzeba było szukać |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Na kryzys w sam raz
![]() Jest na mojej liście jazd testowych. Nawet nie jest mega ciężki. Czytałem w kilku miejscach że zdrowo nabiał grzeje, ale w tym wieku to chyba nie o rozmnażanie chodzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]()
�� ale trafiłeś ��
Jeździłem w zeszłym roku trochę. Teraz chyba nie ma nigdzie demo, ale właśnie się mocno doktoryzuję i może coś z tego będzie⌠nie zapeszam. Mają parę wad. Grzanie od kata można usunąć, a w wersji 2021 kat jest w tłumiku i rura ma być chłodniejsza. Moim zdaniem poważniejsza wada to tylne zawieszenie - podobno jest złe dobrane i ciężko je poprawić pomimo, ze to Ohlins. Osobiście odczułem je jako nieco twardawe, ale krótko jeździłem. To z pewnością nie jest moto jak Afryka czy GS800, ale Indie do tego służy. Na kryzys wieku średniego w sam raz. Ten kryzys już dawno za mną, ale Scram mi się bardzo podoba. PS Jakby co to nie kupować tego - https://www.otomoto.pl/oferta/triump...-ID6DR7em.html Sprzedający jest spoko, ale moto jest po szlifie, który skutkował szkodą całkowitą. Pisałem do pierwszego właściciela, ale nie odpowiedział. image1.jpg image2.jpg Cytat:
Ostatnio edytowane przez Novy : 08.07.2021 o 23:23 Powód: Poprawiłem link i dodałem istotne info ws. motocykla po szlifie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 22 godz 50 min 55 s
|
![]()
No trafił, trafił...
Wczoraj się wybrałem testować, niestety nie mieli scrama więc popyrkałem dwie godzinki bońkiem T120. Fajne drugie życie dostaje ten piecyk od 5k rpm ![]() Ale już więcej nie piszę bo to nie w temacie. Wkleję tylko cukierkową focię i zamieniam się w słuch. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Polatałem tym deko i poza masą, która była dla mnie jakby niepasującą do koncepcji tego motocykla, generalnie pozytywne wrażenia. Bardzo fajnie się jeździ nakedem (bo to dla mnie naked) z wyższym zawiasem. Sprawia wrażenie mięsistego, mocnego sprzęta z ciekawym silnikiem. Żeby tym jednak szaleć ostro to nie wiem… Taki trochę klocek.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
No i właśnie masę ma 207kg na sucho czyli jakieś 220kg na mokro. To jest pomiędzy T7, F800GS, a NAT. Ale faktycznie NAT subiektywnie sprawiała wrażenie lżejszej trochę.
Żeby nie było, że w wątku nie ma zdjęcia Scrama, załączam jedno z testów. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() tu się uśmiałem.....
![]() |
#8 |
|
![]()
poza hajsem dojrzałem do wersji z Wielkiej Ucieczki:-)))))
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 1 min 33 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Fajny jest, ale…
Jak się zdecydujesz na wersję bazową XE, to będziesz mógł go doposażać, customizować jeszcze przez lata. Wiesz, od pewnego wieku człowiek zaczyna sobie dozować przyjemności 😀😀😀. I to jest przewaga wieku średniego nad młodością. Przejechałem się też Scramem 900 kolegi i to jest faktycznie generator frajdy. Tylko one raczej na dobre asfalty są. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Triumph Tiger 900 | JarekO | Inne - dyskusja ogólna | 33 | 31.05.2020 17:35 |
BMW - Triumph | sizyrk | Inne - dyskusja ogólna | 7 | 13.02.2015 00:20 |
Big800 scrambler/tracker- zobaczymy co z tego wyjdzie. | tyran | Inne - dyskusja ogólna | 0 | 14.11.2014 17:07 |