![]() |
![]()
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 19 godz 4 min 55 s
|
![]()
Nie satysfakcjonują mnie już lampy, kiedyś przez nie zginę.
Są po prostu matowe, mętne i świeca licho. Mają w końcu 30lat. Chce im przywrócić wysoka skuteczność. Polerki itp są krótkotrwałe i słabo w to wierzę. Interesuje mnie rozwiązanie plug and Play, bez dużych ingerencji i bardzo dobry efekt końcowy. Są jakieś lampy które są nowe i pasują? Znalazłem kiedyś pana specjalistę, który reanimuje lampy. Doktor light chyba się nazywał, jakieś 1200zl. To lepsza droga? Dzięki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Doktor Light to chyba robi takie nowoczesne ledy i soczewki. Tanio nie jest.
Możesz oddać oryginalne lampy do regeneracji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 10 godz 25 min 59 s
|
![]()
Lampy można śmiało dać do firmy zajmującej się regeneracją reflektorów.
Po napyleniu nowej już aluminiowej warstwy odblaskowej będziesz miał światła lepsze niż w nówce. Wstawić można firmowe żarówki +60% i będziesz spalał wiewiórki. W mojej afryce lampy są już cztery sezony po regeneracji i nie widzę żadnego pogorszenia. Koszt regeneracji obu lamp cztery lata temu ok 200 PLN z przesyłkami.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Ustroń
Motocykl: TA600
![]() Online: 3 tygodni 1 godz 44 min 47 s
|
![]()
Przy reanimacji motorynki odbłyśnik oddałem do regeneracji tutaj:
http://reflektory.auto.pl/ Gość zajmuje się tym od lat. Soczewki z punta II też u niego, przy czym tutaj było na zasadzie wymiany, miał już gotowe, zregenerowane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 19 godz 4 min 55 s
|
![]()
R2d2
A takie żarówki, nie będą przeszkadzać innym użytkownikom ruchu? Oślepiać innych kierowców? Gdzie oddawales lampy? Dzięki chłopaki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Pyt. czy komukolwiek się udało rozkleić lampę z XRV
![]() ![]() Moim zdaniem (mówie na podstawie RD03) jest to tak sklejone jakimś "siuwaksem", że sie tego rozkleić nie da tak jak jest to robione przy regeneracji lamp samochodowych gdzie się podgrzewa i klej robi się plastyczny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ReGeNeRaToR
|
![]()
Żarówki są ok , homologowane do tych lamp czyli H4 żarowe , robi Philips ,Osram i pewnie inne firmy.
Robiłem u tego Pana http://www.regeneracja-reflektorow.pl Szkła sam odklejałem bo nikt się nie podejmie ryzyka na swoją odpowiedzialność więc wolałem ewentualnie sam potłuc niż dać potłuc komuś ![]() Potłuc raczej ciężko , szkło jest grube i wytrzymałe. Technika jest taka że lampę do piekarnika na 100-120 stopni i jak się nagrzeje to przez otwór żarówki drewnianym kołkiem (trzonkiem od młotka) wypchałem szkło. Łatwo nie jest ale zdemontowałem tak 4 lampy od afryk RD07 i nic nie pękło.
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Mi szkło samo odpadło po poprzednim właścicielu. R2D2 na co wklejaleś po regeneracji? Ile za robotę w tym zakładzie? Masz foty przed i po zabiegu?
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 4 dni 1 godz 44 min 19 s
|
![]() Cytat:
Rozważałeś wstawienie reflektorów Wesem, czy chcesz zostać przy oryginałach? Wesemy przykleja się na silikon do oryginalnej ramki. Różnice w RD07 odczułem ogromną. Ale moja miała jeszcze żarówki bańki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ReGeNeRaToR
|
![]() Cytat:
![]() Za robotę już pisałem ok 200 PLN z przesyłkami ale to 4 lata temu. Wklejał Pan od regeneracji i klej trzyma elegancko na obu motocyklach. Co to za klej to nie mam pojęcia. Foty lamp po regeneracji (lampy sa mojego kolegi) a dalej moja afra ze zregenerowanymi lampami dwa lata wcześniej.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
stelaz lamp rd04 - rd07 | szynszyll | Układ elektryczny i zapłonowy | 0 | 07.04.2015 14:30 |