|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
24.04.2020, 20:44 | #11 |
Miasto: Grudziądz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 dzień 1 godz 28 min 9 s
|
Ze mną coś nie tak, dalej nic nie wiem. Może ktoś ma pomysł na coś innego: kurtka turystyczna ( długa) do 2.4 zł, laminat, najlepiej jasna/szara. Wiem wiem klim, rukka
- nie ta cena. |
24.04.2020, 20:49 | #12 |
trampkarz emeryt
|
RST Adventure jakiś najnowszy model. Będziesz zadowolony.
Broń boże nie pchaj się w kurtkę z wszytą na stałe membraną - latem zginiesz albo będziesz dokupował letnia kurtkę. Tyle tylko na plus że nic się nie przesuwa i generalnie wygodne to jest. Ale to koniec zalet. Z tą Modeka jest też tak że.. Ja jestem mało wymagający chyba. Ludzie szyby zmieniają bo im wieje, ciuchy przemakają a ja jeżdżę w różnych warunkach i wiele się nie przejmuje. Ze membraną puści mocniejszy deszcz to nic takiego, wożę kondona do tego. Także mogę być nieobiektywny. Inaczej niż z motocyklami, miałem ich kilkanaście i mam próbę porównawcza co dla mnie jest dobre a co nie. Pozdrawiam Zimny |
25.04.2020, 00:32 | #13 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
Rukka Cosmic (laminat Goretex Pro): - rozmiar 50, - wiek 5 lat ale stan idealny - cena 300 GBP (czyli jakies 1550PLN) BMW Enduroguard (laminat) - rozmiar 52, - wiek 16 miesięcy - cena 430 GBP ( coś koło 2200PLN) Klim Badlands (laminat Goretex Pro) - rozmiar L, - wiek 3 lata - cena 450 GBP (coś koło 2330 PLN) |
|
04.05.2020, 23:21 | #14 |
Motocykl: RD03
Online: 1 tydzień 9 godz 34 min 52 s
|
Zwrócę tylko uwagę na to, że laminat to jest co innego niż kurtka z niewypinalna membraną, którą znamy jako z-liner czy coś.
Technologia laminatu jest dość nowa i dlatego dość droga. Stosowana do tej pory przez topowe firmy jak klim czy rukka. W ostatnim czasie coraz więcej produktów pojawia się w niższych cenach np. Büse Nova, jakiś Oxford, Berik. Polecam obejrzeć ten filmik z zestawieniem laminatów na 2020 https://youtu.be/br1S3GK9_gQ Sam stoję przed takim wyborem. Zdecydowałem się na Richa Infinity 2 pro. Dzis przyszła przesyłka z UK. Jakość wg mnie bardzo dobra i raczej ze mną zostanie. Spodnie do kompletu oddam bo i krój mnie nie przekonuje i wydaje mi się, że tak jakby poziom niżej niż kurtka. Moje dociskowy M dotychczasowe spodnie helda bardziej mi podchodzą. Ta Modeka ciekawie wygląda. Powinieneś obmacać 😎 |
05.05.2020, 00:17 | #15 |
Tylko gore-tex reszta to pół środki i proszę mnie nie przekonywać że inna membrana jest taka sama.Przetestowane na własnej skórze.
Zresztą stare przysłowie mówi-jak żeś bidny to se kup dobre
05.05.2020, 00:58 | #16 | |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 8 min 21 s
|
Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
17.05.2020, 12:45 | #17 |
Miasto: Grudziądz
Online: 1 dzień 1 godz 28 min 9 s
|
Cześć. Kilka moich przemyśleń/spostrzeżeń: RST Adventure X - ciężka, dwie warstwy ( podpinka i membrana są razem) w III spodnie były za wąskie na butach; Modeka Vaiper LT - chyba kobieta projektowała, Revit sand 3 fajny zestaw (spodnie mają za krótki stan, kurtka krótka); Richa Touareg II ( jasna) TO JEST TO ale nigdzie nie ma spodni, muszę mierzyć. itd
Kupiłem komplet Rebelhorna Cubby III szary - lekki, kołnierz, dobra wentylacja aż za dobra rękawy klatka, spodnie, kieszeń na kartę, dobra cena, przy tym zestawie sprawdźcie zamki kurtka/spodnie ja miałem pecha dwa różne-wielkość zębów. za dwa lata poszukam czegoś innego jak się sprawdzi to zostanie na razie po 1tyś km bez zastrzeżeń no tylko trochę wieje 13 st.C zamkami na klatce i w spodniach może przyzwyczajenie w poprzednim komplecie takich luksusów nie miałem nawiewy były mniejsze i na zamkach gumowanych. |
13.02.2022, 00:02 | #18 |
Miasto: Łódź
Motocykl: Ogar200->ETZ251->...->Yamaha XT660Z Tenere->ATAS1000
Online: 1 tydzień 1 dzień 6 godz 39 min 27 s
|
Cześć
Odkopałbym chętnie temat Held Hakuna kończy już swój żywot, a rok temu kupiłem zbroję Revita (sama elastyczna siatka i komplet ochraniaczy). Chciałem do tego dołożyć jakiś laminat na wierzch, żeby mieć też zabezpieczenie przed deszczem. Fajną opcją jest Rukka rimoR. Wersja bez "pro" jest wybebeszona z ochraniaczy, jednak cena 2600 już fajna nie jest. I tu pojawia się Modeka Viper LT jako wierzchnia warstwa ochronna przed szlifem i deszczem. 1000zł tańsza. Ale nie wiem jak z trwałością Modeki ? Czy warto dopłacać ten tysiąc do Rukki? Co sądzicie o takim połączeniu? Zbroja + laminat. Może ktoś tak jeździ? Jak upał to sama zbroja, a jak chłodniej to na wierzch kurtka (już bez ochraniaczy). Tu pewnie nawet softshell by się sprawdził, ale przy szlifie to raczej nie ochroni (?) |
13.02.2022, 12:31 | #19 |
Ten kolo widzę że tak cały czas jeździ, mi się to podoba ale jeszcze nie testowałem.
13.02.2022, 13:10 | #20 |
Miasto: P-ń
Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 56 min 6 s
|
Ja jeżdżę w zbroi plus softshell, ale zdecydowanie mniej asfaltami, więcej polnymi drogami. Przy postoju w jakiejś knajpie w zbroi wiedzieć się nie da, a ubieranie tego z powrotem na spocone plecy to jest męczarnia. Latem jest przyjemnie, ale musi być Max dobrze dopasowana bo ochraniacze lubią się przemieszczać na wertepach
|
|
|