|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.06.2022, 23:54 | #1 |
Miasto: Oleśnica
Motocykl: RD07
Przebieg: 41000
Online: 12 godz 20 min 59 s
|
Pomocy - jak zdjąć mocowania ciężarków w kierownicy ?
Witam
Właśnie chciałem zamontować nowe handbary, które są mocowane również do środka kierownicy i próbuję ściągnąć stare mocowania, no i du...pa - nie idzie Próbowałem wykręcać ten ołów jak i kombinowałem z tą blaszką na różne sposoby i nic... Czy jest na to jakiś mądry sposób, może ktoś podpowie, będę bardzo wdzięczny Mam nadzieję, że nic nie spiermandoliłem kręcąc w różne strony |
12.06.2022, 01:19 | #2 |
Prosty a jednocześnie frustrujący temat.
Przerabiałem to swego czasu w SD950 z wpierdzielonymi na siłę plus klej customowymi lustrami ala cafe racer. Aby nie upier*olić gwintu lub skrzywić kierownicy kupiłem pod wepchnięty na siłę gwint ciężarki od... Kawasaki. Innymi słowy albo odkręcanie "sposobem" czyli de facto "wyjdzie lub nie" albo rozwiercanie. Innej opcji u mnie nie było...
12.06.2022, 02:14 | #3 |
Miasto: Oleśnica
Motocykl: RD07
Przebieg: 41000
Online: 12 godz 20 min 59 s
|
Oki, już po temacie
Trzeba ściągnąć rolgaz i w kierownicy są dwa otworki, w nich trzeba wcisnąć blaszki i wychodzi bez problemu. Nie wiedziałem, że w kierownicy jest taki długi ciężarek Zostawiłem go i do niego wkręciłem końcówkę handbara Jutro wrzucę fotki jak to wyszło Zdrówka |
|
|