|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
03.07.2022, 22:03 | #11 | |
Motocykl: RD07
Online: 4 dni 1 godz 22 min 49 s
|
Cytat:
|
|
04.07.2022, 07:07 | #12 |
Zakonserwowany
|
Wyjeżdżamy w sobotę 16-go, kilka dni w IT po górkach i na tego grosa chciałbym pojechać, następnie do Czarnogóry. Jadę autem, zabieram moto i drynde, pierwszy nocleg w Ovaro 17/18.07, jak masz ochotę po wskakuj na moto i przyjeżdżaj. Jeśli Czarnogóra nie wypali to pojedziemy do Ligurii poplątać się po tamtejszych górkach i francuskich bo to słabo znany dla mnie region. Na dziś nie wiadomo czy kumpel, który ma jechać z nami do Czarnogóry da rade wsiąść na moto, mocno się poobijał na dryndzie.
04.07.2022, 09:34 | #13 |
Miasto: Klagenfurt
Motocykl: Lc8 990 adv r
Online: 2 tygodni 2 dni 19 godz 56 min 34 s
|
Ile dni planujesz w Karyntii ?
|
04.07.2022, 20:35 | #14 |
Zakonserwowany
|
Nie mam żadnego planu na jazdę po A, nie mam pojęcia gdzie mogę wjechać a gdzie mnie odstrzelą. Poszwędam się w IT, tam czuje się jak u siebie w BN. Mam jeszcze alternatywę, Monti Sibillini i pogranicze Tosco/Emiliano po Apeninach, pojebało Italiańców w Alpach i nad morzem z cenami,. W Toscana można znaleźć jeszcze miejscówki w miarę przystępnych cenach. Tylko temperatury mnie trochę zniechęcają bo jeździć na moto w 40 stopniach to dla mnie słaba przyjemność.
23.07.2022, 16:20 | #15 |
Zakonserwowany
|
Nie znam się, ale jestem zaskoczony faktem że w Austrii za większość dróg w górach trzeba płacić, żeby jeszcze były widokowe jak Transfogarska, Transalpina, Stelvio. W IT dużo lepsze pod względem widoków są a gratis. Pomijam Grosgllokner bo to kultowe miejsce i wszyscy chcą mieć fotkę stamtąd
Irytowało mnie trochę zachowanie typów na blachach w większości D i A na swoich dojebanych geesach, których oddech i głos Akrapa dało się odczuć na każdym prawie winklu i szczęście że to był środek tygodnia. Swoje w życiu wyjeździłem, ale nigdy nie wkurwiałem przez kilometry nikogo jadąc mu na kole, przygazowując co by wiedział że tam jestem. Tylko wyprzedzałem na raz a jak nie potrafiłem to zostawałem za nim w dużej odległości. W Italii to się właśnie jeździ, jak widzę kogoś rozpędzonego to zjeżdżam i pokazuję żeby mnie wyprzedzał. Kolejna sprawa, że tam nikt na moto nie wyprzedza aut stojących w korku tylko stoi razem z nimi, to chyba najbardziej nie zrozumiałe dla mnie zachowanie ze wszystkich, których tam doświadczyłem. Półtora dnia jazdy i wiem że tam już nie pojadę. Natomiast w IT bardzo podobała mi się panoramica delle vette na którą pojechałem o 5 rano, strada delle 8 Malge, monte Paularo, droga SP 500 przez passo Gavia, Sapadda i szlak pod Monte Peralba, uciąłem sobie pogawędkę z forestale o zakazach jazdy po górach. Nie dowiedziałem się nic nowego, wszystko zależy na kogo trafisz. Wycieczkę mogę nazwać „ poniżej trzech dych nie jest gorąco”. Lubię ciepło ale jazda na moto powyżej 37 stopni nie jest przyjemna, jeździłem w bawełnianych spodniach i podkoszulku z długim rękawem kolegi Emka ( dzięki za zajebisty produkt, miałem różne sklepowe, ale Twój pobił je pod każdym względem ) A i tak gorąc był nie do opanowania, pierwszy raz byłem na wyjeździe gdzie nie przekroczyłem stówki przez 6 dni jazdy, to dowód na to że w końcu dorosłem do jazdy na moto. Jazda Africą sprawiała mi też mega ogromną frajdę, szczególnie jadąc korytem wyschniętej rzeki z pasażerką i bambetlami .