![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#121 |
![]() |
![]()
Poncki,
niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi za te informacje. ![]() ![]() Szczególnie o browarze piwnicy, bo zawsze sączyłem jakieś małe flaszki w którejś z knajpek na starym mieście a tu widzę, że porządne miary mają. Cevapcici czy inną pleskavicę jadam zawsze pod drodze do Sarajava, w kafanach czy barach dla tirówców na totalnych zadupiach - patrzę tylko ile tirów przed knajpą stoi. ![]() Ale śniadanie obowiązkowo zawsze w buregdžinice, czy jak ją tam zwał - jest chyba na tej samej uliczce, co polecana przez Ciebie Ćevabdžinica Željo 2. Mają tam przeróżne burki, sirnice i krompirusy. Sprzedają to na wagę tak więc można nabyć dowolną porcję. Plus obowiązkowy jogurt. ![]() IMG_0002.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 12 godz 26 min 16 s
|
![]()
Dzięki Panowie, dobrze wiedzieć, że ktoś korzysta
![]() Pivnica HS daje radę ![]() Ostatnio edytowane przez Poncki : 14.05.2018 o 00:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
|
![]()
Trochę odkopię temat, ponieważ zauważyłem, że duża część relacji spłynęła do innego wątku...
Jeśli ktoś wybiera się na Bałkany to zachęcam ![]() http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19265&page=16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
|
![]()
Ostatnio pojawiła się informacja, że kilka krajów bałkańskich dogadało się ze sobą i zakup jednej karty telefonicznej pozwala korzystać z niej w kilku krajach. Taki bałkański roaming.
Czy ktoś osobiście korzystał z tego? |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 22 godz 9 min 2 s
|
![]()
Próbowałem ale z tego co wyczytałem to opcja ciężko dostępna dla turystów i raczej do kupienia w Albanii lub Czarnogórze a tam trzeba dojechać
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2013
Miasto: Rybnik
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 1 godz 33 min 38 s
|
![]() Cytat:
Korzystam z niej od kiedy pamiętam i info zawsze było aktualne. Więcej o wspomnianym porozumieniu znajdziesz TU. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Ajde Jano
|
![]()
Ja próbowałem raczej na takich stronach
https://kosovotelecom.com/rlah-en/ https://www.rferl.org/a/balkans-inte.../31336583.html https://balkaninsight.com/2021/07/01...t-use-warning/
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
|
![]()
Dzięki Panowie, wczytam się w to i po powrocie dam znać co wybrałem.
Consigliero, jeśli temat Sarajewa jest aktualny, to daj znać - ogarnę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Ajde Jano
|
![]()
Aktualny dalej i daj znać co wybrałeś bo ja na razie mam mętlik w głowie
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
![]() |
![]()
Używam właśnie w BiH SIMa Eronet Hej czy jakoś tak. Miała mieć ten „tani roaming” bałkański ale nie działa poza BiH i nie mogę znaleźć żadnej opcji by to włączyć. Jeszcze słabo ogarniam ten słowiański język 😉. Jak jest zasięg (w obszarach zaludnionych jest) to internety śmigają dobrze i są tanie.
Mam też eSIM wirtualnego operatora SurfRoam - sprawdza się przy podróży przez różne kraje. Ceny to zwykle €0,02 lub 0,01 za MB czyli jakieś 100 pln za GB. Sporo, ale mniej niż np. 31 kPLN w MNE 😳. PS Sorki, że nie pomogę w wątku sarajewskim, ale już daleko trochę wracać. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ukraina - Co warto zobaczyć | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 20.04.2016 00:46 |
Mazury - co warto zobaczyć? | deftones | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 20.06.2013 20:15 |
woj dolnośląskie-co zwiedzic,zobaczyc,pojechac | kuras | Przygotowania do wyjazdów | 3 | 05.07.2011 16:25 |
Pytanie o przejścia graniczne z Rumunii do Serbii. | Gradient | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 30.06.2011 14:22 |