|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.03.2023, 09:50 | #31 |
Podobnie jest w Holandii, niespiesznie ale płynnie. Bez napinki i spalanie niższe
|
|
13.03.2023, 09:51 | #32 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Z tym cywilizowaniem to można to różnie postrzegać choć zgadzam się co do zasady. Ich po prostu jest mało. Kraj większy od PL a ludzi o wiele mniej. Natomiast ten "wypoczynek" to jest ok jak latasz po wsiach choć irytujące jest że się wyprzedzać potrafią jak TIRy pod górę z różnicą prędkości 2 km/h i trwa to kilometrami, o istnieniu kierunków to nie wiem czy wiedzą i widziałem jak koleżka poszedł do rowu bo ktoś sobie chciał skręcić ale zapomniał że trzeba zasygnalizować taki manewr.
W Helsinkach masz chyba z połowę miasta z ogranicznikiem do 30 km/h co powoduje, że lepszym środkiem transportu jest rower, autobus czy hulajnoga. Poza kilkoma miastami są same wsie i niewielka gęstość zaludnienia. Nie można tego odnieść do takiego kraju jak PL. Styka zobaczyć jak się zachowuje Litwin czy inny Łotysz gdzie po swoim grajdole lata przepisowo po czym po wjeździe do PL dostaje małpiego rozumu i cegła na gaz. |
13.03.2023, 11:03 | #33 |
Łotysze i Estońcy to pojeby jak się wjeżdża z Fin. A czy na podstawie helsinek i JAKIEJKOLWIEK stolicy można stanowić punkt odniesienia to się bardzo nie zgodzę.
Przejechałem Fin naokoło i sporo głównymi drogami jak już miałem mdłości na widok szutru co wydarzyło się stosunkowo szybko. Wystarczyło jechać 85kmh, żeby wyprzedziły mnie na całą wycieczkę z 4 samochody. dosłownie. policję widzieliśmy 3-4 razy na całą trasę. nie widziałem nigdzie akcji 'suszarka'. poruszaliśmy się w lipcu na północ a potem na południe - dość turystyczne okolice i kierunki więc sporo aut i motocykli spoza finlandii. jak napisałem wcześniej - cywilizacja niejedno ma imię ale tam w szkole uczą nie spady edukacyjne tylko prawdziwi nauczyciele. na ruch drogowy też się to przekłada.
13.03.2023, 22:10 | #34 | |
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
Cytat:
|