|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.06.2023, 08:10 | #4 |
Też sobie załatwiłem lagi płynem do usuwania owadów. Nie wiem jak to wygląda u ciebie, ale u mnie porobiło białe matowe zacieki. Z pewnością nie wyżarło anody. Raczej powstał nalot/zmatowienie.
Doczyściłem w 95% po wielokrotnym czyszczeniu. Używałem ostrożnie (próbując na małych fragmentach): spray od czyszczenia tarcz hamulcowych, izopropanolu i raz w desperacji smaru miedzianego i super drobnej pasty do polerowania Alu i magnezu. Nie jestem pewien w sumie co pomogło najbardziej ale odratowałem. |
|
|
|