![]() |
![]()
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1121 |
![]() |
![]()
Kylo
![]()
![]() |
#1122 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 3 dni 16 godz 34 min 28 s
|
![]()
hp1.jpg
hp2.jpg Święta bez książki? Ryszard Kobylański "HUTA PIENIACKA kainowa zbrodnia". Pan Ryszard jako potomek Hutniaków przedstawia ciekawe dokumenty zdjęciowe i rodzinne relacje z życia dawnej wsi, jej zagłady ale i pokazuje, jak wyglądało miejsce w latach dziewięćdziesiątych aż po dziś. Na moich zdjęciach widoczny najczęściej w czasie uroczystości na honorowej straży pod pomnikiem. Wspominając mord w Hucie pada najczęściej: za to, że byli Polakami. Z tej książki jasno wynika, jaka była cena przyznania do polskości mieszkających tam potomków rodzin Niemców i Austriaków, którzy w czasie przesłuchania mieli prawo wyboru. Bezcenne są wspomnienia osób, które następnego dnia po zagładzie zdecydowały o pogrzebaniu ciał. Przewija się też historia upamiętnień, które przez lata pojawiały się na polanie HP, jak i starych kapliczek, dzięki którym Hutniacy pozycjonują miejsca rodzinnych domów. Zbiegiem okoliczności ostatnio odnalezione przeze mnie i Renanta części kapliczki znajdowały się obok miejsca po domu rodziny autora książki, którą polecam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
![]() |
![]()
Bez komentarza bo zaraz będę oskarżony o politykę
https://pch24.pl/mer-lwowa-znow-wspi...m-szuchewycza/
![]() |
#1124 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 51 s
|
![]()
Tu nie ma co komentować... od jakiegoś roku wiadomo że Sadowy chce z rozmachem odbudować tę chatkę która to, przed zadziwiająco celnym uderzeniem rakietowym, była muzeum poświęconym Szuchewyczowi i UPA
Taki jeden będąc niedawno we Lwowie obiecał kasę na odbudowę i remonty zabytków. ciekawe czy w w tych zabytkach odbudowanych za te pieniążki nie małe znajdą się tablice informacyjne w języku polskim. Zaognię nieco sytuację. Z mojego podwórka/domu: Młodsza córa od jakiegoś czasu źle śpi, czasem się zmoczy, budzi z krzykiem itp. W rozmowie wyszło że mają w przedszkolu grupy łączone (przerwy świąteczne i takie tam) i... Jeden taki 5 latek, chochole dziecię, rozpowiada wśród dzieciaków i straszy młodsze że jak go będą dalej denerwować to: "Przyjdzie jak będą spały z siekierą i je zarąbie". Ja się zatem pytam skąd takie wzorce zachowań. Z domu wynosi pacholę? Edyta. Właśnie się dowiedziałem że problem jest znany lecz nie mają pomysłu jak go rozwiązać. Uwagi nie działają... Jak kogoś razi to można usunąć. Napisałem żeby tylko zwrócić uwagę, chociaż już w tym wątku było o podobnych wyskokach. Mam nadzieję że jak 100 lat temu powrócą do "siebie" i nie "odwdzięczą" się za lat 20. 1924 zamknięcie ostatniego obozu dla uchodźców ukraińskich po wojnie z bolszewikami. Kalisz Szczypiorno. ( tak, z tąd nazwa piłki ręcznej ) Historia koło zatacza Ostatnio edytowane przez Boldun : 03.01.2025 o 16:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Motocykl: RD07A
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 3 dni 16 godz 34 min 28 s
|
![]()
Pod linkiem Melona, poniżej jest też artykuł Ł. W. Nie darzę go sympatią, ale przedstawił wyjątkowo dobitnie obecną sytuację. To jest tekst dla wcześniejszych sceptyków, krok po kroku. Sceptycyzm brał się z niechęci słuchania wieszczących- co to będzie- a oni tego nie lubią. Wolą sami nazwać obecną sytuację. Tylko, że wtedy jest już za późno na jakąkolwiek reakcję. Wtedy zamilczają temat i za chwilę znowu krytykują mających od nich większe rozeznanie dynamicznej sytuacji.
I tak wciąż. Wolę, by te słowa wypowiedział za mnie autor: https://pch24.pl/lukasz-warzecha-pom...o-tego-doszlo/ Boldun. Cywilizacja Turańska jest gromadnościowa. Zaprzęga do współpracy kobiety i DZIECI, co wspominają świadkowie- CI, KTÓRZY PRZEŻYLI. Powtarza się ten sam wzorzec: współudział w zbrodni możliwie całego społeczeństwa kontrolowanego rdzeniem SB. Przypominam, że ideologia banderowska jest ogólnie uznana za faszystowską. Od początku OUN weszła w skład międzynarodówki faszystowskiej działającej pod patronatem Josepha Goebbelsa z siedzibą w Stuttgarcie, a partia Swoboda w pierwszych latach państwa UA była zarejestrowana jako narodowo socjalistyczna. Salut rzymski zastąpiły trzy palce. To nowa osłona odwołująca się do starej historii. Boldun. Popatrz sobie na te dzieci. Gorodok 2025 https://www.facebook.com/10000614467...0640319531043/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
![]() |
![]()
Ta strona na facebuku nie działa .
![]() |
#1127 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2020
Motocykl: nie AT (ale T) już nie T
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 14 godz 35 min 47 s
|
![]()
Zaczyna nękać mnie natrętna myśl, jaki naród tacy bohaterowie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
![]() |
![]() Cytat:
Ja się zatem pytam skąd takie wzorce zachowań. Z domu wynosi pacholę? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
![]() Online: 9 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 44 min 14 s
|
![]()
Zimiok, wiemy z nienawidzisz Polaków i rozumiemy tragedię Twojej córki. Zgodnie z polskim wszechobecnym obyczajem wyniesionym z Twojego rodzinnego domu, weź siekierę i idz w nocy zarabiać całą rodzinę koleżanki.
Tylko tak będziesz w zgodzie żyć ze sobą i dokonasz sprawiedliwości. Przepraszam w imieniu wszystkich Polaków. Polakoniemiec
![]() |
#1130 |
![]() |
![]()
Skąd ten pomysł, że ja Polaków nienawidzę?
I nie mierz wszystkich twoją miarą i zwyczajami ze swojego domu wyniesionymi. Ja nawet siekiery w domu nie mam. A idąc twoim tokiem rozumowania to Boldun musi nienawidzić Ukraińców. Ciekawi mnie dlaczego zatem jemu nie proponowałeś tego co i mnie? Koniec "dyskusji" z Tobą. Szkoda czasu na taplanie się w gównie. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 20:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 10:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 14:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 28.07.2009 00:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 13:06 |