![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 3 dni 14 godz 18 min 18 s
|
![]()
opony.jpg
Ja wybrałem MITAS ENDURO TRAIL XT DAKAR (PODWÓJNY ŻÓŁTY PASEK) (69T) M+S. Nie jest kierunkowa, prod.Indie. Cięższa z powodu wielości oplotu, co ma podobno czynić ją pancerną ne ew drobne przebicia. Zobaczymy. 420zł. To ta w środku. Z prawej aktualna C02, z lewej poprzednia E09. Założyłem sam, leży i wygląda dobrze i to wszystko, co mogę teraz o niej powiedzieć. We czwartek parę dni testu, to napiszę uwagi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 20 godz 39 min 36 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
No ale na Stonekingu to może z połowę tego nalotu zrobisz więc się zbilansuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
![]()
Ja miałem dylemat pomiędzy wspomnianym MITAS ENDURO TRAIL XT + ( ale bez Dakar) a Motozami TRACTIONATOR DESERT a RALLZ
RALLZ maiłem, ale trudno mi to porównywać bo nie mam wielkiego doświadczenia w ADVeturach, później założyłem KingTyre i wszystkie spoko - tylko KingTyre nie ma homologacji drogowej wiec dlatego zmieniam Chyba jednak mimo ceny wyższej niż Mitas skusze się na DESERTa |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
![]() |
![]() Cytat:
Szukasz tej opony na tył do CRF300, prawda?
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
![]() |
![]()
Cenowo do tego Mitasa raczej nic nie podskoczy ale to pewnie kosztem robionych przebiegów. A próbowałeś już MC360? Zdarłem ze 3 sztuki mid-soft w rozmiarze 120/80/18 i jestem na tyle zadowolony że jest to moja bazowa opona i zawsze staram się mieć jedną sztukę w zapasie. Jest też tańsza alternatywa do kupienia na 24mx, nazywa się Razorback Allround, występuje w rozmiarze 120/90/18, bieżnik niemal identyczny co MC360 mid-soft ale bardziej miękka mieszanka, robi może 2/3 przebiegu MC360 i nie ma homologacji drogowej jeśli ktoś na takie rzeczy patrzy.
Tyle że teraz chyba kiepawy okres na zakup powyższych. MC360 widzę za 470 PLN (ja ostatnio płaciłem 350) a Razorbacków w rozmiarze 120/90/18 nie ma na stanie. Pewnie muszą ze 2-3 kontenerowce z Chin przypłynąć i na wiosnę się poprawi. Jeśli potrzebujesz na zaraz to może być że będziesz musiał na jeden komplet zostać przy tych Mitasach...
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: Tenere 700
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 1 godz 2 min 43 s
|
![]()
W ogóle nie patrz na Motozy - do małej CRF-ki to szkoda kasy.
Ja zaproponowałbym Ci Michelin Tracker. Miałem w KTM 690 i byłem z niej naprawdę zadowolony. Jedyny minus, to szybkie zużycie. | Ale 690 zjadała ją moc. Chłopaki, co jeździli CRF-kami osiągali naprawdę przyzwoite przebiegi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
![]()
Gdyby ktoś chciał oponę na tył do małej crf za grosze to mam Pirelli MT21 ale rocznik chyba 2012. Opona bez przebiegu. W terenie pewnie gryzie jak świeża.
Leży w ciepłym garażu od dawna. Oddam za 100zł plus przesyłka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Dzięki wszystkim za informacje o gumianym świecie.
Teraz stoję przed dylematem wyboru - Mitas C02 jest tylko w rozmiarze 120/90 R18 - wydaje mi się że może być trochę za duża i gdzieś może trzeć. Ja w ej chwili mam założonego Mitasa 754 w rozmiarze 110/100 18 - niestety zgodnie z tym co podaje producent na swojej stronie zastąpiono go Mitas TERRA FORCE-EX XT, który występuje w dwóch wariantach: - Super (Fast Enduro), oznaczona żółtym paskiem: średnia osnowa i mieszanka, przeznaczona szczególnie do szybkiego enduro, idealna do twardych i suchych powierzchni, - Super Light (Technical Enduro), oznaczona zielonym paskiem: lekka, miękka konstrukcja osnowy i gumowata mieszanka, przeznaczona szczególnie do technicznego enduro, idealna do mokrych i śliskich powierzchni. Opona TERRA FORCE-EX XT nie spełnia wymagań Międzynarodowej Federacji Motocyklowej (FIM). Jako alternatywa podawany przez Was: MICHELIN OPONA 110/100-18 TRACKER Widziałem na stronie skyseba jeszcze coś takiego MITAS XT-454 ale nie znajduje mi nic o nich na stronie Mitasa. No i co wybrać? Ostatnio edytowane przez przemo77390 : 26.02.2025 o 08:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Bagaż - Torby - mocowanie CRF300 (L/P) | dzinks | Dział ogólny | 17 | 12.05.2024 21:50 |
O oleju silnikowym i filtrach CRF300/250 | muszel72 | Warsztat | 65 | 13.04.2024 14:44 |