![]() |
#91 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 13 godz 41 min 6 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 17 min 58 s
|
![]()
Po przegranej wojnie przez Ormian.
https://pl.wikipedia.org/wiki/II_woj...3rski_Karabach Azerbejdżan otoczył enklawę. Natomiast na te terytorium, którego jeszcze nie zajął, wkroczyły siły rosyjskie, mające stabilizować sytuacje. No, ale sytuacja była daleka od normalności. Azerbejdżan blokował granicę części Arcachu dalej kontrolowanej przez Ormian. mapka.jpeg Po bodajże 2 latach ponownie zaatakował. Rosjanie pozostali w swoich bazach. Sami Ormianie z braku perspektyw co do zasady już nie walczyli. Do końca nie wiem, na ile prewencyjnie, na ile, że tak powiem zmotywowanii przez Azerbejdźan, następnie w zdecydowanej większości opuścili region, który zamieszkiwali od tysiąclecii. Azerowie im to umożliwili, ponoć tylko wyłapując przy wyjeździe ludzi co do których mieli jakieś zastrzeżenia. Po tym jak się sytuacja tam nieco wyklarowała. W sensie wkroczyła tam cywilna administracja azerska. Część Ormian chciało wrócić. Jednak Azerbejdżan im to uniemożliwia, powołując się na nieposiadanie przez nich azerskiego obywatelstwa ![]() Reasumując. Ponoć powoli wraca, tam, jakieś życie, ale to w ramach azerskiej państwowości. Odbudowują Agdam. Są jakiś tam jeszcze problemy z minami. Okołopodróżniczo ten region stał się bardziej niedostępny z uwagi na zamkniętą granicę azersko-ormiańską. Stąd potencjalny wjazd jedynie z azerskiego terytorium, bardziej problematycznego (wizy/przepisy celne) w ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Czarnogóra wrzesień/październik 2019 na XR400 i DR350, trochę trekkingu, trochę TETu i dużo burka. | CzarnyCzarownik | Trochę dalej | 18 | 21.02.2022 23:14 |
UE namiotowo UE 24 wrzesień-2 październik | irokez | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 09.09.2016 17:42 |