![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() |
![]()
w lipcu nie ma już tyle insektów. potwierdzam - doświadczyłem MEGA upalnego lata w Finlandii - ponoć najcieplejsze od 40 lat wówczas. W zasadzie po killku dniach podjęliśmy decyzję aby nie jechać w /zegarowy/ dzień.
![]() |
#22 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Byłem na wodzie i jedyne robale jakie wkurwiały to były gzy. Komarów wbrew pozorom mało ale dość zajadłe, mugga sobie z nimi radziła doskonale. W zeszłym roku we wrześniu bezproblemowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 5 godz 18 min 52 s
|
![]()
Dzieki za propozycje, bedziemy sie kierowac w takim razie do Czarnogory bo zawsze mialem ochote zwiedzic tamte okolice.
Teraz potrzebuje jakies ciekawe miejsca-punkty do zaznaczenia na mapie po drodze, jak cos macie w pamieci to bardzo chetnie uslysze jakies rekomendacje. Oczywiscie jakies fajne malownicze drogi (autostrady omijamy jak to tylko mozliwe), krajobrazy po drodze, wszystko co cieszy oczy, miasta do zwiedzania, gory, jeziorka, wszystko dodamy do mapy. Dzieki za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 godz 48 min 43 s
|
![]() Cytat:
Przyklej się do tego wątku. Ja planuję w tym roku też tam jechać, ekipa bardzo ciekawe pomysły podesłała.
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
O super, przestudiuje ten temat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Administrator
![]() |
![]()
Na południe w środku lata?
To jedziesz tam za karę? No chyba że w klimatyzowanym autku to jeszcze przejdzie ale nadal dużo ludzi i na drogach również. Jeśli motocyklem albo od końca kwietnia do max końca maja lub dopiero od początku września. Temperatury znośne i brak zagęszczenia ludzkiego w postaci turystów. Ale co kto lubi na spoceniu i w tłoku może komuś pasować.
![]() |
#27 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
![]() Online: 1 tydzień 1 godz 2 min 16 s
|
![]() Cytat:
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 8 godz 52 min 6 s
|
![]()
Mi też tak wypada, że w największe upały w lipcu tam się pojawiam. Da się, czasami jest ciężko, daje ulgę polewanie - tak na 30min :-) Unikam tłumnych miejsc, na takich wyjazdach plażowanie mnie nie interesuje. Jak jest gorąc to w górach zawsze jest chłodniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
![]()
jak już pisałem wcześniej - upały jednym szkodzą, innym nie.
miałem NIEprzyjemność przejechania przez większość włoch w 38C w cieniu i jak siedzę dzisiaj pisząc te słowa - NIE chciałbym tego powtarzać. jak już się człowiek znajdzie w takich okolicznościach to co robić. woda do ryja i za kurtkę i trza gnieść.
![]() |
#30 |
|
![]()
Ja tez raczej z tym nie mam problemu, dobre ciuchy tez sa wazne w tych warunkach plus zawsze mozna wyjezdzac wczesnie rano i robic postoje w cieniu. W Maroko i Madagaskar dalem rade wiec i tu bedzie ok. Wole mniejsze miasteczka i odludzia niz duze miasta korki i autostrady (tak jak chyba wiekszosc z nas)
Szczerze to juz nie moge sie doczekac |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pomoc w diagnozie - brak zapłonu na niskich obrotach/brak reakcji na regulację śrubą mieszanki | Wasyl91 | Uklad paliwowy i wydechowy | 4 | 14.04.2023 17:00 |
Pomóżcie wybrać Buzer | Baza | Ciuch Afrykańczyka | 49 | 11.03.2018 21:33 |
TTR600 vs TT600 vs XR600 Pomóżcie | Artuditu | Inne - dyskusja ogólna | 10 | 13.07.2011 09:06 |