![]() |
#41 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: czarna szczała
![]() Online: 5 dni 21 godz 51 min 47 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() |
![]() Mister - wyjedź w końcu ![]() Instalujesz booking i jedziesz. Na dwie godziny przed spodziewanym końcem jazdy szukasz na bookingu /opcja mapy/ okolicę gdzie chcesz spać. Bookujesz i amen. Wprowadź numer karty i applepay, jeśli używasz, przed wyjazdem i sprawdź czy działa. Ja jadę do oporu, często do nocy /21/22/ i często znajduję pokazaną lokalizację i dzwonię upewnić się, że miejsce jest i że ktoś będzie na 'late check-in'. Nie wiem jakie masz preferencje ale jeśli już śpię pod dachem upewniam się, że będzie można dostać śniadanie - wtedy do 15-16 mam spokój i mogę jeździć bez przeszkód i poszukiwań ew. jakaś przekąska na stacji. W warunkach południowych WARTO pamiętać, że najłatwiej coś zjeść 13-15 potem może być posucha. Takie rozwiązanie ma zalety, że skupiasz się na miejscach tanich /niekoniecznie w spektakularnych miejscach/ ale masz święty spokój. Rano wstajesz, siku, śniadanie, kawa i wio. Zbyt dużo chłopie analizujesz.
![]() |
#43 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Można te zabrać namiot i mieć wyebane
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() |
![]()
można - wtedy albo spanie na dziko i szukanie dogodnego miejsca /co z doświadczenia też zabiera czas i niestety jest obarczone czasami ryzykiem niepowodzenia/ lub szukanie kempa - co tez zabiera czas plus rozkładanie i składanie szpeju.
namiot, materacyk i śpiwór zawsze mam ze sobą bo nigdy nic nie wiadomo i na każdym wyjeździe jest w użyciu. preferuję jednak prostsze, dla mnie, opcje. jeśli mam taką możliwość wolę spać po małych miejscach gdzieś po drodze - da się kimać za 20-30EUR max. wielokrotnie to się sprawdzało i nie sądzę aby było dużo inaczej przez ostatni rok/dwa.
![]() |
#45 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 7 min 4 s
|
![]() Cytat:
![]() Namiot odpada, znajde cos w trasie. Raz chyba mi sie tylko zdazylo ze bylo wszedzie full i nie mialem juz w sobie dodatkowych kilometrow, na szczescie lokalna agencja turystyczna mnie poratowala jakims noclegiem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
![]() Jechać tak od booking do booking to nuuuda Panie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: TA,RD04
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 6 godz 18 min 27 s
|
![]()
Teraz wiem Matjasie dlaczego nie ma Twoich relacji z wyjazdów.
Wierszyk Fredry zapomniany, dzięki za przypomnienie. ciał |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
![]() |
![]()
Nuda
![]() Para, wybacz, ale to nie ja piszę jakbyś nigdzie nie jeździł ![]() Nie gniewaj się.
![]() |
#49 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 7 min 4 s
|
![]() Cytat:
Widze ze masz wiele postow i pewnie jestes tu wiele lat, mnie nie znasz ale zapewniam cie ze moglbym spokojnie ta wyprawe odbyc bez zakladania tego tematu, ale przeciez czasem fajnie porozmawiac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Nie czytałem tematu, być może padła ta prosta propozycja, byłeś w Rumunii ? Jak nie byłeś to jedź. A jak już tam byłeś to jest Serbia , Bośnia, Macedonia, Czarnogóra, Grecja > W każdym z tych krajów są ładne góry a w nich widokowe trasy, inne od naszego jedzenie, trunki I ludzie. Nie ma jeszcze euro kołchozu, w Grecji niby jest, ale jakby go nie było.
Powodzenia.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pomoc w diagnozie - brak zapłonu na niskich obrotach/brak reakcji na regulację śrubą mieszanki | Wasyl91 | Uklad paliwowy i wydechowy | 4 | 14.04.2023 16:00 |
Problem z Garminem Zumo-pomóżcie | Ronin78 | Hardware | 9 | 19.06.2020 21:15 |
Pomóżcie wybrać Buzer | Baza | Ciuch Afrykańczyka | 49 | 11.03.2018 20:33 |