![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
![]() |
#441 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 39 min 45 s
|
![]()
Żeby nie zakładać nowego wątku. Musze zmienić aku w motocyklu. Jakieś firmy są polecane, odradzane ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 4 dni 12 godz 33 min 13 s
|
![]()
Kilka razy przewinęło się tutaj że Motobatt dobry. Mam też, ale od roku, więc wiele powiedzieć nie mogę. Robić, robi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Administrator
![]() |
![]()
Rok temu kupiłem taki jak na zdjęciu 220 zł , ma sporo więcej prądu niż Yuasa i sporo tańszy.
Dwie Yuasy wytrzymywały mi ponad 7 lat każda i to bez pieszczot. Zobaczymy ile ten pożyje , póki co bardzo ładnie przechowuje napięcie bez potrzeby doładowywania.
![]() |
#445 |
![]() |
![]()
Motobatt kupilem do dzika jakies 4 lata temu i dziala do tej pory.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 13 godz 29 min 31 s
|
![]()
Moim zdaniem MotoBatt to najlepsze akumulatory na rynku.
Montowałem ludziom kilkadziesiąt sztuk....problemów nie było z żadnym. We wszystkich swoich motocyklach używałem tylko tych.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 23 min 31 s
|
![]()
Przez parę lat w TA650 miałem Yuasę, w końcu padł. Szukałem też Yuasę, ale tego modelu już nie produkowali - zastąpił go YTZ14S.
Tak z ciekawości zważyłem stary przed oddaniem i nowy - nowy lżejszy o 20dkg przy wadze 3kg. Ale ta technologia poszła do przodu :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Administrator
![]() |
![]()
Przy akumulatorze 64Ah różnica to 3kg , oczywiście kupiłem najcięższy , pisałem w innym temacie
![]() |
#449 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
![]() Online: 1 tydzień 6 godz 12 min 59 s
|
![]()
Jak juz wyzionie ducha to rozetnij go i sprawdz czy na dole pod plytami nie jest zatopiony w plastiku w dnie ''obciaznik'', bo niestety to nie jednokrotny przypadek ze tak oszukuja
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 4 dni 12 godz 33 min 13 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
1 kask - kilka nazw | bouli | Kaski | 3 | 30.04.2015 17:47 |
Kilka wskazówek - kilka dni w Alpach | flippy | Przygotowania do wyjazdów | 4 | 22.08.2014 23:28 |