15.02.2022, 12:24 | #111 |
Normalka. Ale, podnieś na centralce i sprawdź jaki ma luz obwodowy na kole.
|
|
15.02.2022, 12:26 | #112 |
|
|
15.02.2022, 12:47 | #113 |
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 16 godz 40 min 0
|
|
15.02.2022, 12:51 | #114 |
ja mogę polecić z czystym sumieniem Zbyszka z Traktu Brzeskiego 80 ale nie wiem skąd jesteś bo leśna dzicz mi nic nie mówi. Pisze o warsztacie z wawki.
|
|
15.02.2022, 13:37 | #115 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
Nie, nie konsultowałem tego z nikim poza moim mechanikiem który zna GSy ale nie jest tzw. "specjalizującym się" w nich, ma aktualnie kilka sztuk pod opieką. Ma się przejechać i ocenić. Powiedział mi na razie tylko że motocykl wygląda bardzo OK i ma zupełnie cichy kosz sprzęgłowy co nie jest takie częste. Po AT i tym podobnych koszem to ja się zupełnie nie przejmowałem kupując, ale lepiej jak jest cichy niż miałby nap... Odnośnie zasprzęglania - napisałem tylko na podstawie swojego spostrzeżenia. Jak jechałem po zakupie to nie zwróciłem uwagi bo nie jechałem w korku, a w trasie nic takiego nie ma. Luz na kole sobie sprawdzę, mechanik ma zerknąć pod osłony - na razie nie planuję rozpinania kardana i przekładni jak nie będzie konieczności. Jak się sezon zacznie to Brzeszczot się przejedzie tym moim i wypowie jako długo GSa ujeżdżający... Życie i wiele motocykli na koncie nauczyło mnie NIE panikować, nie wsłuchiwać się zanadto Ale co ma być sprawdzone to trzeba sprawdzić. Kardan to nie łańcuch z gumami i jestem świadom że pewne rzeczy są po prostu inaczej. Zbyszka z Traktu znam, miałem od niego dwa motocykle, V-Stroma 650 kilka lat temu i Trampka. Jako mechanika go za bardzo nie znam ale ma bdb opinie. VStromem od niego tydzień po zakupie pojechałem w trasę 5 tys i było git Myślałem że on w japończykach głównie siedzi. Pozdrawiam zimny |
|
15.02.2022, 13:48 | #116 |
Kosz sprzęgłowy
Do Zbyszka ASO beemwe z wawy przywoziło motki jak nie wiedzieli co z nimi |
|
15.02.2022, 13:52 | #117 |
trampkarz emeryt
|
No tak...suche sprzęgło z jedną taczą...
Hm...może sprzęgło ogólnie? Nie wiem, to pewnie mój skrót myślowy bo faktycznie nie było powiedziane "kosz" (przecież KAŻDY motocykl ma kosz sprzęgłowy pod jednym deklem a altka pod drugim!!! ). Podobno jest cicho a nie musiałoby być, ale lepiej jak jednak jest cicho tak, chodziło o sprzęgło jako całość pewnie OK, to spoko. Już wiem o kogo chodzi i znam w razie co. Bo jest jeszcze Zbyszek Gołowicz, osoba szeroko znana ponoć w środowisku GSów ale to nie ta sama osoba i z innej strony warszawy. Ostatnio edytowane przez zimny : 15.02.2022 o 15:17 |
15.02.2022, 14:22 | #118 |
Zbyszek Gołowicz to spec wszechwag jeśli chodzi o beemwe ale mieszka łodrobinę dalej
|
|
15.02.2022, 14:47 | #119 |
Zimny a gdzie w Twoim giesie jest ten kosz sprzęgłowy ?
15.02.2022, 15:16 | #120 |
trampkarz emeryt
|
No wiem wiem, oświeciło mnie, nima, dopóki to nie wodniak to nima sprzęgło jak z samochodu a nie z motocykla. Czyli po 2013 zrobili zarówno normalne włączanie kierunków jak i normalne sprzęgło i wydech z właściwej strony
|