![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#111 | ||
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]() Cytat:
Poza tym,zeby zlac taka mate woda trzebe jej zuzyc kilka litrow. A w afryce niezawsze masz taki luksus. Najlepiej mate wsadzic do wanny z woda. Tylko nie wszyscy maja wanny w domu ![]() Czasami dziurka jest na tyle mala, ze powietrze wydostaje sie tylko pod duzym cisnieniem - np pod ciezarem czlowieka. Zaklejenie nie jest problemem - daj mi swoj adres, to Ci przesle moja mate, ktorej nie moge dobrze zakleic juz od 2 lat. Dziura ma 20 cm dlugosci, zrobila sie przez przypadek i teraz jest lipa. Cytat:
W sklepie masz warunki konfortowe- plaskie podloze. Po calym dniu na motocyklu, lub po calum dniu amrszu po gorach, z plecakiem docenia sie konfort snu na macie samopompujacej. W gorach, na skalistym podlozu, gdzie czesto sa kamienie, ja biore bezwzglednie mate samopompujaca. Bo jest wygodniej i jest duzo mniejsza od karimaty. A na motocykl karimate- gabaryt mi nie przeszkadza, a jest niezniszczlana- wiec na moto jej nie przebije
![]() |
![]() |
#112 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
Mirmil, a ty nie masz gdzieś w "składziku" niechcianej samopompującej, w atrajcyjnej cenie?
Fanty, które wystawiasz, zazwyczaj mają "dobre" ceny... ![]() Pozdro Orzep p.s. Ostatnio zmierzyłem swoją starą dekatlonową, na której było wygodnie! Dlugość lekko ponad 180cm, więc się zastanawiam, czy chcę wydać "tyleMilionów" na 196cm ThermAresta! ...czy jednak ThermArest180tkę z demobilu?
![]() |
![]() |
#113 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]()
Podobno najlepsze thermaresty z tych lzejszych to 40th anniversary
Zapytaj sie Nena, on taka uzywa, sprowadzalem mu z USA nowke sztuke- ale ciezko bylo kupic, bo to jakas limitowana edycja i na stanie byly tylko w jednym sklepie w calej ameryce. Jakby co,to na polowe maja moge miec.
![]() |
#114 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 4 godz 33 min 14 s
|
![]()
Mirmil 20 cm. to japa-rozdarcie , a nie dziura . Opony bezdętkowej też nie naprawisz kołkiem gumowym jak będzie rozpruta na 6 cm .
Mamy różne spostrzeżenia w jaki teren wziąć karimatę lub matę samopompującą. Skaliste - kamieniste podłoże często ma ostre kanty . Na pierwszy rzut można ich nie zauważyć . Na skale - kamieniach ( nie mówię tu o jakiś sporych egzemplarzach ) na przebitym flaku maty śpi mi się mniej wygodnie jak na karimacie , a ryzyko uszkodzenia maty jest większe. To jednak tylko moje zdanie .
Możesz utracić wszystko,ale nikt nie zabierze ci tego co w życiu zobaczyłeś i przeżyłeś Ostatnio edytowane przez sebol : 15.04.2014 o 21:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 24 min 56 s
|
![]()
Przetestowałem w święta decathlonową w rozmiarze XL. Komfort bardzo zbliżony do zwykłego materaca dmuchanego, więc o niebo lepiej niż na karimacie. Nawet bez powietrza ma kilka mm grubości więc w razie dziury na pewno będzie lepiej niż w dmuchanej, choć gorzej niż na karimacie, długość 195 jest rewelacyjna, dla mnie szkoda, że dodali też kilka cm do szerokości, bo różnica w zwiniętej zwykłej a XL jest spora, oczywiście dzięki temu lepiej się śpi ale w transporcie te kilka cm robi różnicę. Nowa sama się średnio napompowała, ale później już jest lepiej, nawet te 8-10 dmuchnięć nie przeszkadza, generalnie (na razie) polecam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 22 godz 24 min 54 s
|
![]()
Mirek, wziąłeś tę Forclaz 400?
Ja też dzisiaj taką kupiłem w Decathlonie. Dużo znajomych chwaliło ten model. Wahałem się nad tą większą i ciut grubszą z zamkami błyskawicznymi do łączenia z drugą, ale jej waga trochę mnie przeraziła (1,7 kg) - podróżuję z plecaczkiem, więc wszystko razy dwa. Cena też była niewąska, doszedłem do wniosku że spróbuję te najtańsze, a jak się sprawdzą to za 3-4 sezony sie zobaczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
W Skalnik.pl w promocji dnia jest mata sampompujaca za 150 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Był Fafruk- jest po ludzku
![]() Zarejestrowany: Apr 2015
Miasto: Augustów
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 1 godz 29 min 58 s
|
![]()
6 lat brawo!!!
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki namiot szturmowy? | Ludwik Perney | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 34 | 29.05.2014 12:30 |
Materac/mata dla dwojga. | Arkadius | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 29.12.2012 19:33 |
Materac pompowany Coleman | Mecia | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 18 | 10.03.2011 20:46 |