|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]() Cytat:
![]() Podstawowa zasada to kupić prawidłowo serwisowany sprzęt , a odwdzięczy się bezproblemowym wożeniem kierownika na długie wycieczki ![]() PS . Mnie nigdy te motocykle nie zawiodły ,a pare ich miałem i zrobiłem nimi trochę kilometrów ( R1200GS z 2006, R1200GS z 2009 , R1200 GSA z 2013 , R1200HP2 ENDURO z 2005 , F800GS z 2008 , G650Xchallnege razy 2 i teraz R1250GSA ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jeśli mowa o cenie to na pewno
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Jeśli mowa o pompach ABS to na pewno znajdziesz dużo wątków na ten temat :-) Hamulec przód masz ze wspomaganiem elektrycznym?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Jak masz dostęp do GS911 to zobacz czy ABS wywala jakieś błędy i czy jest możliwość wywołania testu na modulatorze. Wiem, że taki tool jest do BMW, osobiście nie mam i nie korzystałem.
W nawiązaniu do tego co Matjas napisał, warto od czasu do czasu wymusić pracę ABS, bo modulator lubi się "zastać". W niektórych motkach jest możliwość wywołania takiej procedury testowej żeby go rozruszać.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Jeśli temat prądu nie rozwiąże problemu to umów się do Zbyszka Gołowicza. Blisko masz. To może być ileś tam kłopotów ale zacząć trzeba od właściwej (powtarzam) właściwej wymiany płynu w pompie. to jest zupełnie odmienna procedura od standardowych rozwiązań. Przeoczysz właściwy serwis to będzie bolało. Chcesz to wrzucę na
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Summa summarum musisz mieć pewność, że został zrobiony prawidłowy przegląd kompletnej instalacji hamulcowej.
To co pisze Muszel napisałem, poniekąd, i ja - uruchamiając system, testowo lub roboczo, unikasz stagnacji płynu hamulcowego, krystalizacji uszkadzającej uszczelnienia itd. Mniemam, że jeśli oddałeś motocykl do mecha, który ma jakieś pojęcie to to ogarnął. Osobiście zawsze robię heble jako zestaw startowy. Po wymianie płynu w zbiornikach pomp wystarczy 'odpowietrzyć' układ zachowując odpowiednią kolejność - to pozbawi modulator starego medium. ALE... pisałeś, że modulator był już naprawiany. Oby był to tylko aku.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Chłopy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Ileż trzeba było się napisać byś się odezwał jako zaprawiony motopompouser
![]() Pisałem już o Zbyszku. Tak, masz rację, zerknąłem na rocznik i jest to pompa bezproblemowa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
A ja dodam od siebie że może to być też zawieszającą się szczotka w silniczku ABS. Tak czy owak to jak koledzy pisali wcześniej diagnostyka kompem i wszystko będzie jasne
|
![]() |