![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#121 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
Swego czasu jadąc na Ua w moim 22 litrowym zbiorniku ubyło 9 litrów paliwa motocykl 30 konna XR 250,hmm winny gaznik z pompką przyśpieszajacą.. i dysze jak do XR 600.. było bogato w komorze spalania..
Jak ci dużo pali to założ mniejsze dysze i wydech oryginał.. powodów może być bardzo wiele typu za duże dysze,dysze rozwiercane bo dziada nie było stac na kupno nowych i ty patrzysz na oznaczenie a tan np 130 a w rzeczywistości 180 jest ,może już silnik kulawy i bedzie chlał wiecej,nieszczelne głowice,wyciągniete łańcuchy rozrządu.. itp i itd pisać by można dużo... jak sie mieści w średniej forumowej to nie ma co grzebac i psuć płatów móżgowych..jak zacznie chlać 10 to wtedy szukaj
![]() |
#123 |
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 11 godz 3 min 42 s
|
![]()
No pewnie tak .. Przepraszam zatem , jeśli kogoś uraziłem moimi oburzającymi postami
![]() Co do spalania faktycznie nie będę sobie tym głowy zawracał . Chcę mieć w mojej Hondzi wszystko na tip -top zrobione , ale skoro się mieści w normie to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Przebieg: 12 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 11 godz 3 min 42 s
|
![]()
W końcu zacząłem robić jakieś konkretne kilometry i po zimowych wymianach , regulacjach itd , dzisiaj byłem w szoku ( najpierw myślałem że kontrolka od rezerwy się zepsuła i nie świeci ) Bo spalanie jakie odnotowałem to 4.9 L !! Nie oszczędzałem gazu i momentami na czarnym miałem 160 - trasa on/off 50/50 . Nie żeby minie cieszyło małe spalanie , ale to dobrze świadczy o kondycji królowej
![]() Fajne moto z tej trójki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
![]() |
![]()
Wczoraj tak ładnie było, że po pracy zamiast do domu od razu poleciałem gdzieś tam.... i nastąpiło testowanie... Najpierw (niemiecka:
![]() ![]() ![]() Zalałem do pełna i teraz zrobię pórbę minimalnego spalania na mieście... więc jakby ktoś spotkał emeryckiego kierownika na afrze w poznaniu w najbliższych dniach to pozdrawiam:: ![]() EDIT: zaczynam wierzyć że AT może pod 200 jechać... gdyby tak mieć w baku z 4 litry zamiast 24 jak ja miałem... gdyby waga jeźdźca byłą w okolicy 65 kg a nie jak u mnie 90 + ubiór... do tego wzrost tak z 175 cm i bardziej aerodynamiczny kształt a nie jak u mnie 192... wszytsko pododawać.. poodejmować + konkretny lepszy egzemplarz AT i może być pod 200...
Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 11.04.2018 o 16:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
Pytanie tylko po co? Dla sportu można czasem sprawdzić górny pułap ale ustawiać wszystko pod licznik? To troszkę nie ten motocykl... Tak mi się wydaje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
![]() |
![]() Cytat:
powodów testowania może być kilka... a) zwykła ciekawość b) weryfikacja sprawności silnika c) weryfikacja ustawień gaźnika lub przełożeń... Neo - miej litość nade mną:: ![]() ![]() ![]()
Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 11.04.2018 o 17:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s
|
![]()
Tjaaa... Jak ja tak testowalem swoją 3AJ, to po 30stu kilometrach na /nie/niemieckiej autostradzie, złapałała na tłoku. (ale pusciła
![]() ![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#129 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000L DCT
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 23 godz 19 min 36 s
|
![]()
Jeździłem 5 egzemplarzami CRF1000.
Vmax licznikowy na lekko 220, z kuframi i pasażerem 195. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
RD07 na maxie jedzie jakieś 185km/h. Miarodajny test spalania nie może się w takim przypadku odbyć na odległości 30km - zrobiłem taki na odległości ok 1000km i wychodziło jakieś 9 litrów...
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
TTR 600 - zasięg/spalanie | Marcin z Zakopanego | Inne - dyskusja ogólna | 18 | 20.02.2013 16:13 |
Czy używacie jakiegoś dodatku do benzyny który może nie szkodząc zmniejszyć spalanie oleju? | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 08.06.2010 01:49 |
Czy mniejsze spalanie 7A to moduł ECU i TPS? | wieczny | Uklad paliwowy i wydechowy | 19 | 22.08.2009 00:04 |