22.01.2020, 11:42 | #141 |
Miasto: Międzyzdroje
Motocykl: CRF1000L
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 22 godz 42 min 22 s
|
CB ma mniej niż 200 z paliwem, ale zgadzam się z Franzem. Mając już GS-a, uzupełniłbym zestaw czymś bardziej terenowym. Cebula ma sens gdy jest jedynym motocyklem, jest to wtedy jakiś kompromis we wszystkim.
22.01.2020, 13:15 | #142 |
Czasami te kilka kilogramów, mniejsza wielkość, niższe siodło dają naprawdę odmienne odczucia i inny fun z jazdy. Widzę to po moim Triumphie Street Scrambler. Wagowo wcale nie jest lekki, promień skrętu ma większy niż moje BMW (poważnie) a jednak jeździ się nim lekko, przyjemnie, po prostu inaczej. BMW to dla mnie rewelacyjny sprzęt, jak mam polecieć gdzieś dalej (Adriatyk w jeden dzień? spoko). A Triumph, czy w tym przypadku CBX na okolicę całkiem fajne, jednoosobowe... ja rozumiem i akceptuję
22.01.2020, 13:20 | #143 | |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 23 godz 25 min 52 s
|
Cytat:
Jest jeszcze trzecie tłumaczenie może najbliższe prawdy, fajny gadżet dodający przygodowego sznytu. Nie chcę sprzedawać GSa bo wtedy być może byłby pretekst do zakończenia jazdy we dwoje, a tego bym w żadnym wypadku nie chiał, póki sił starczy będziemy kontynuować
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
22.01.2020, 13:41 | #144 | |
Miasto: Międzyzdroje
Motocykl: CRF1000L
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 22 godz 42 min 22 s
|
Cytat:
22.01.2020, 14:03 | #145 |
Ajde Jano
|
GS też jest poręczny i super wygodny nawet w jedną osobę, tylko czasem człowiek się zastanawia czy to nie przesada taki duży motocykl na jedną osobę. Z drugiej strony dwa motocykle to duży kłopot, rzekłbym podwójny kłopot, zawsze któryś będzie poszkodowany. Nie ukrywam że być może syn wybrałby się ze mną kiedyś na wycieczkę a ten byłby jak znalazł. Oczywiście mógłby być mały GS ale jest sporo droższy
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
22.01.2020, 14:39 | #146 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Tylko czy dołączenie do stajni CB500 lub małego GS coś zmieni? Duży GS waży niewiele więcej od obu kurdupli a we dwójkę na małych da się jechac tylko awaryjnie. Nie żebym zniechęcał ale ...
|
22.01.2020, 15:52 | #147 |
GSA którego ma Consigliero to gabarytowo duży motocykl a więc w kwestii poręczności mała honda będzie o niebo lepsza. W kwestii wagi GS w wersji Adventure jednak waży sporo więcej od hondy ( zważywszy na to że jak większość BMW GSA dociążony jest trzema alukuframi które też swoje ważą )
|
|
22.01.2020, 16:15 | #148 |
No dajcie kupić consigliero te hondę. To dobra marka jest! No i ktoś musi budować rynek używanych sprzętów. Chociaż patrząc na przywiązanie do i przebieg gs'a, to nie wiem czy nie skasować tej części posta
|
|
22.01.2020, 16:36 | #149 |
Ajde Jano
|
Nosić 50 kg mąki to nie w kij dmuchał a na tyle szacuję różnicę między motocyklami. Ostatnio wracając do domu pojechałem objazdem i skończyła mi się droga, gdy zdecydowałem się zawrócić to półgodzinna walka z obróceniem motocykla trochę mnie wykończyła. Gdybym miał mniejszy motocykl to pojechałbym dalej a nawet gdybym chciał zawrócić to zrobiłbym to mniejszym wysiłkiem. Jeszcze raz powtórzę nie chcę motocykla do błota, chcę motocykl którym mógłbym pojechać na wycieczkę po drogach i zajechać dalej niż gsem, ale w jedną osobę. Nie ma dla mnie opcji aby ten motocykl był dla 2 osób. Oczywiście zdaję sobie też sprawę z nieracjonalności takiego rozwiązania, ale chciałbym trochę skorzystać z tego życia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
22.01.2020, 16:53 | #150 |
Witam
Ja wiem że to temat o cb500 ale wtrącę: Ostatnia relacja Emka dowodzi chyba malkontentom, że na wycieczkę (więcej powiem, wyprawę) można pojechać też jednocylindrowym motocyklem. Wtedy nasz te kolejne kilkadziesiąt kg mniej, lepszą poręczność i możliwość jazdy chyba po każdej drodze. Sorki, rr
|