|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.11.2017, 12:49 | #151 |
Czy jest patent na zdjęcie tego srebrnego wodzika, czy trzeba odkrecać dźwignię zmiany biegów? Chcę się dostać do że ataki przedniej, straszny tam syf się nagromadził.
|
|
09.11.2017, 12:50 | #152 |
A do końca się nie wykręca jak przy próbie regulacji?
09.11.2017, 13:00 | #153 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
|
09.11.2017, 13:11 | #154 |
Bez gmola to fakt prosto, ale u mnie to trzeba by było odkręcić całego gmola, chyba że wystarczy z dołu odkręcić
|
|
09.11.2017, 13:13 | #155 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Ja z dołu zdejmowałem.
|
09.11.2017, 13:57 | #156 |
Dzieki
A ostatnio zrobiło się chłodniej o problem z zimnym startem powraca. Często występuje jak przejade niedługi odcinek, a potem moto stoi cała noc na zimnie, generalnie gdy nie ma szansy się dobrze rozgrzać, a trzeba go zgasić i odpalić. Może też tak macie, objawia się tak, że po zagadaniu gaśnie. Rozwiązanie jest proste i pewnie wynika z zawilgocenia jakiegoś styku. Odpalam i trzymam starter przynajmniej 4-5 sekund jak silnik pracuje. W 100% przypadków pomaga Przy okazji zagladnalem do przedniej zebatki, niezły syf, chyba byłem pierwszy, kolejny minus dla ASO. A tylna zębata ma się tak po 21000, przednia wygląda podobnie Ostatnio edytowane przez radiolog : 11.11.2017 o 12:02 |
|
11.11.2017, 20:26 | #157 |
A czym smarujesz?
|
|
11.11.2017, 20:31 | #158 |
Olej przekładniowy
może nie na temat, ale myślałem ,że w afryce to się cieżko wymienia filtry. W KTM ie to dopiero petarda i trzeba pamiętać o pustym baku hehe https://www.youtube.com/watch?v=spBaJiPEL1M Ostatnio edytowane przez radiolog : 20.11.2017 o 21:18 |
|
19.12.2017, 21:43 | #159 | |
Cytat:
W listopadzie poprosiłem serwis Hondy o sprawdzenie pod kątem wycierania powierzchni od wewnątrz przy okazji wymiany oleju w amortyzatorach. (Oczywiście) serwis stwierdził ubytki jak na zdjęciach poniżej. Poprosiłem o zgłoszenie do Hondy reklamacji i żądania naprawy gwarancyjnej. Po ok 3 tygodniach mam nowe golenie wymienione na gwarancji. Najpierw temat obejrzał gość (ekspert) z Polski ale decyzję podejmowała "centrala" w EU (chyba Honda UK). Stanowisko Hondy jest takie, że wycieranie warstwy wierzchniej niekoniecznie oznacza pogorszenie parametrów działania amortyzatorów i wymieniają celem zbadania goleni. Oglądałem te stare golenie na żywo, w świetle dziennym - szczerze, gdybym nie wiedział czego szukać to bym nie zauważył ubytku. Nie byłem w stanie sięgnąć palcem by stwierdzić nierówność "organoleptycznie" ale wizualnie poza różnicą w kolorze, nierówności ani krawędzi pod światło nie widać. Oczywiście teraz zawieszenie działa ok, bez tępego efektu - pomimo 0°C ale czy przyczyną był stary olej czy wytarcia, nie mam pojęcia. Szacun dla serwisu RPM Motocykle we Wro za proaktywną postawę - polecam. Pozostaje mi pytanie: anodować póki golenie nowe, olać i jeździć czy może sprzedać Afrykę ? Mam nadzieję, że w Święta będzie przynajmniej te 5°C - czego Wszystkim i sobie życzę! |
||
19.12.2017, 21:55 | #160 |
W nowych będiesz miał to samo po 2-3tyś.
|