![]() |
#151 |
![]() |
![]()
Pomaluj podobną i kup błoto w sprayu w najbliższym salonie beemwe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
![]() |
![]()
Może trzeba spytać w jakimś warsztacie blacharskim. Nie wiem czy na tabliczce jest kod koloru ramy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Wiem! Ciachnę gumówką set pasażera i zaniosę do dorobienia lakieru. Potem się heftnie migomatem i podmaluje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2018
Miasto: Górny Śląsk
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 17 godz 46 min 7 s
|
![]()
Kup od razu zestaw "Błoto w sprayu + muchy do przyklejania + specjalny papier ścierny do krawędzi opon" 😂😂😂
A tak serio to zabezpiecz dowolnym antykorozyjnym np. Boll epoxydowy i byle jaki srebrny i będzie git ;-) Maciek |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() Zrobię jak piszesz, nie będę się z tym rozczulał. Mam nowe wieści odnośnie ABS. Aku doładowałem na max, faktycznie trochę był rozładowany. Ogólnie aktualnie ABS zmienił swoje zachowanie ![]() Wczoraj z doładowanym aku ruszyłem bez ABSu, przejechałem z 10km, z ciekawości zatrzymałem się, zgasiłem, odpalam - uzbroił się i jazda. Z 10 razy sprawdzałem na szutrówce tył i przód, działa bez zarzutu, nic się nie odłącza. Gasiłem i zapalałem z 5 razy potem aby sprawdzić - zawsze się uzbrajał i nie odłączał. Przyciskiem przytrzymując dłużej mogłem go wyłączyć (zapalała się lampka i absu brak) i ponownie włączyć. Cały zadowolony że się naprawiło wracam do domu, i dokładnie 100m od bramy jeb, zapaliła się lampka (nie blokowałem żadnego koła) i tak już została. Gasiłem, odpalałem - lampka się świeci i nie reaguje na przycisk ABS. Moja teoria jest taka że ABS nie działa blisko domu ![]() ![]() A poważniej, to albo coś z jakimś czujnikiem, brakiem styku, elektryką, albo zawieszające się szczotki w silniku pompy. Pompa była "regenerowana" po kowalsku przez prestige serwis niejaki i na forum BMW dostałem info że nie jest to raczej polecany adres jeśli chodzi o taką usługę. Tak czy inaczej, podstawię moto do mechanika który ma dobry interfejs (mój zwykły chińczyk niestety nie czyta mudułu ABS, silnik i ZFE bez problemu ale z ABSem nie łączy się) i posprawdza czujniki. Pozdrawiam zimny |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
JarekO - mój mechanik sprawdzi tylko w ramach rękojmii odpowietrzenie na 100%, czujniki oraz dobrym interfejsem odczyta błędy. Jak nie będzie miał pomysłu na rozwiązanie to dalej nie będę sam kombinował, najbliżej Zbyszek z Traktu, dalej Zbyszek G lub odnośnie samej pompy ew. Docent z forum BMW porządnie zajmują się takimi sprawami i do któregoś z Panów sie udam....
.......albo będę jeździł bez ABSu jak wieloma poprzednimi motocyklami ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Sprawdź błędy gdy ABS się nie uzbraja. Bardzo prawdopodobne że to zawieszającą się szczotka silnika pompy ABS. Jest o tym sporo w necie, jest to "błąd" prowadzenia przewodu szczotki silnika pompy ABS . Daje właśnie takie objawy
|
![]() |
![]() |
#160 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzięki Dubel
![]() |
![]() |
![]() |