|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2017
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
![]()
U mnie bomba, naprawdę jest różnica.
Choć zauważyłem jedną, ale dużą wadę.... Mam dość nierówną jezdnię w drodze do pracy, koleiny, łączenie warstw asfaltu, naprawy i łaty. Wcześniej jechałem tamtędy ok 120 max. Teraz przy 140 i powyżej jak po stole - troszkę mnie to martwi 😁 A na poważnie, w/g mnie warto. Jedynie niepokoi mnie duży luz na pokrętle regulacji. Mam nadzieję, że nie odpadnie... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
A czy to jest dokładnie kopia amora scotts? Czy ew zapasowałby do tego uchwytu do NAT?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Scottsa niestety w ręku nie miałem...
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Witam
Kopia ale nie dokładna. Scotta oryginalny chodził mi 8 lat bez problemów. Kitajski ciągle gdzieś cienkie i jakas popaprana regulacja: zakres "użytkowy" przy mojej jeździe w Scottcie to było ok 2 obroty. W kitajskim ok 1/2 obrotu. Przy tym przy maksymalnym tłumieniu da się latać. Przy dokreconym Scottsie motor zataczal się jak pijany, tak silnie tłumił że efekt żyroskopowy od kola nie staczał do utrzymania równowagi i trzeba było dość konkretnie pomagać rękami. Pozdr rr
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2013
Miasto: Marki
Motocykl: RD04
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 22 godz 51 min 48 s
|
![]()
Tak to kopia scottsa i jak masz ich amor to pasuje na luzie w ten zestaw. Amory Chińczyków są każdy inny i jeden leje od początku a drugi wcale. Ściągam od sprawdzonych ludzi więc mam nadzieję że problemów nie bedzie
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2018
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 5 dni 3 godz 35 min 33 s
|
![]()
Jakieś info kiedy następne zestawy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Na dniach będą zestawy i za chwilę też wszystkie amory. Mam info że jak wszystko pójdzie od NAT to znów ściągniemy Moto i będzie projektowany uchwyt jaki chcecie czyli centralny na srube
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
![]() Online: 6 dni 53 min 12 s
|
![]()
Ja jestem bardzo zadowolony. Dzia kolejna stówka poszła. Opanowałem lepiej regulacje. Tutaj luzno chodzi pokretlo regulacji i rzeczywiscie nie wiem co o tym myslec. Ale dziala na ten moment nic nie cieknie. Nie jezdzilem jeszcze po wyjebach ,wiec nie wiem jak w terenie. Na szosie tez mam wrazenie ,ze jezdze sxybciej niz bez amora
Zaczynam sie mocniej pilnowac, ale to raczej na plus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Ten amor akurat jest bez klików jednak to żadna różnica bo i tak nie ustawiasz na kliki tylko na ilość obrotów
![]() |
#10 |
|
![]()
Nie chodzi o klik.
Pokrętło do regulacji ma luzy osiowe, sprawia wrażenie, że odpadnie. Choć mam nadzieję, że nie... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Amortyzator skrętu | Rychu72 | Wszystko dla Afryki | 62 | 08.06.2016 20:47 |
Amortyzator skrętu | ramires | Wszystko dla Afryki | 52 | 22.10.2012 23:59 |