![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Pany, a co Wam nie pasuje w przednim zawiasie
![]() Jakby ktoś jeszcze planował zakup sprężyny HyperPro to niech się wstrzyma...próbuję ugrać jakiś rabat... Napisałem też do PKSa w sprawie tyłu...
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 18 godz 23 min 5 s
|
![]()
Czytałem o tych hyperpro, moim zdaniem to jest głupota, po zamotowaniu motocykl nie ma sagu tzn że nie ugina się wogóle pod własnym ciężarem, po posadzeniu 85kg dupy moto ugina się 2-3cm a powinien 7cm stąd bierze się magiczne +20mm. To może będzie działać na asfalcie ale w terenie nie ma takiej opcji. Jak zmieniacie spręzynę to koniecznie na liniową po waszą wagę.
Ohlins proponuje dwie opcje twardości 95N do jazdy solo i 105N dla grubasów i do jazdy z pasażerem.Tego się trzymajcie.
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
nOOb
![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Motocykl: RD03
![]() Online: 6 dni 6 godz 59 min 9 s
|
![]() Cytat:
![]() A chciałem jeszcze zapytać, kto to jest ten sag? Bo wszyscy tym terminem szastają na lewo i prawo, a ja w ogole nie wiem, o co chodzi. Ja tez to mam w motorze? Uprzejmie dziekuje za odpowiedzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Tak wystarczy.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
A wliczasz w to masę ciuchów (10kg/os) i żelastwo na stałe przykręcone do moto (10kg)?
Kupiłem tę Hyperpro bo zrozumiałem, że jest sztywniejsza od oem. Jeśli jest jak piszesz Mada to nawet jej nie będę montował, pytanie tylko czy rzeczywiście aż tak sztywna jest. Możesz podrzucić jakieś źródło tych informacji? Dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Na fejsie w grupie znalazłem, mimo to chłop piesze że zadowolony z efektu, choć wciąż uważam że do offa się to nie nadaje.
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 27 min 36 s
|
![]()
montuj.. sam będziesz wiedział czy jest ok.. i Ci pasuje..
ja muszę koniecznie zlikwidować.efekt bujania.. i słabo u mnie z Sagiem.. więc koniecznie idę w sprężynę liniową i jakąś mocniejszą
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Można sobie zamontować sztywniejszą sprężynę tylko nasuwa się pytanie jaki efekt chcemy uzyskać. W mojej ocenie w CRF problemem nie jest tył (chyba, że ma się słuszną masę bo jest dość miękki) tylko przód a w zasadzie ustawienie przodu i tyłu w sposób optymalny dla wagi kierownika, terenu, etc.
Osobiście nie potrafię tego zrobić idealnie i albo jest OK w terenie a na szosie kuleje albo odwrotnie. Dlatego ustawiłem jakiś tam kompromis. Nie jest idealnie ani w terenie ani na szosie ale akceptowalnie. Gdybym miał już inwestować w zawias to zacząłbym od zakupu lag od CRF450 i oddał je do strojenia pod NAT co już Mada kiedyś podrzucał. Seryjny widelec jest za miękki i nawet mocno skręcony w mojej ocenie działa tak sobie (w terenie) a w porównaniu do Showy którą mam w CRF450 to po prostu tragedia. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Upgrade hamulcowy | iwan | Hamulce, kola, opony | 17 | 12.09.2014 22:26 |
Wymiana adaptacja innego zawieszenia w Africe | Adagiio | Rama, zawieszenia, napęd | 8 | 10.03.2009 23:00 |